10 kişiden biri üye!;

10 kişiden biri üye!

Kastamonu Valiliği İl Bilgi Sistemi'nden alınan bilgilere göre Kastamonu'da her 10 kişiden birinin dernek üyesi olduğu dikkat çekerken, verilen bilgilere göre 545 kişiye bir dernek düşerken; kamu yararına çalışan toplam dernek sayısı ise 25....

Kastamonu Valiliği İl Bilgi Sistemi'nden alınan bilgilere göre Kastamonu'da her 10 kişiden birinin dernek üyesi olduğu dikkat çekerken, verilen bilgilere göre 545 kişiye bir dernek düşerken; kamu yararına çalışan toplam dernek sayısı ise 25.


Kastamonu'da 290'u merkez ilçede 370'i ise ilçelerde olmak üzere 660  dernek bulunuyor.  Kamu yararına çalışan dernek sayısı 17 olarak açıklanırken, ilçelerde ise 8 adet kamu yararına çalışan dernek bulunuyor. Bu derneklerde toplam 36 bin 709 üye bulunurken; merkezde 9, ilçelerde ise 13 olmak üzere toplamda 22 lokal bulunuyor. 

İSTANBUL'DA DURUM NE?

Yaklaşık bir milyonu aşkın Kastamonulunun bulunduğu İstanbul'da ise, kayıtlı 22 bin 100 derneğin yüzde 2'sini Kastamonu dernekleri oluşturuyor. 

İstanbul'da toplam, 404  Kastamonu Derneği faaliyet gösterirken, Cide dernekleri birinci, Azdavay dernekleri ikinci, Taşköprü dernekleri ise üçüncü sırada yer alıyor.

Türlerine göre faaliyet gösteren dernekler arasında mesleki ve dayanışma dernekleri başı çekerken,  1 konfederasyon 14 federasyonla toplamda 15 üst kuruluş bulunuyor. İstanbul’da 404 hemşeri derneği olan Kastamonuluların bin 370 kişisine 1 dernek düşüyor.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum