H.z. Pir'de pandemi durgunluğu!;

H.z. Pir'de pandemi durgunluğu!

H.z. Pir Şeyh Şabanı Veli Külliyesi, pandemi öncesi günlerini arar oldu...

H.z. Pir Şeyh Şabanı Veli Külliyesi, pandemi öncesi günlerini arar oldu. Pandeminin de etkisiyle geçtiğimiz yıllara göre ziyaretçi sayısında ciddi düşüş yaşanırken; alınan bilgilere göre 2020 yılı Mart ayı öncesinde aylık, yaklaşık 5 bin vatandaşın ziyaret ettiği Külliye, pandeminin de etkisiyle aylık yaklaşık 400 ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Kastamonu'nun inanç turizmi noktasında gelişmesi için en önemli değerlerimiz arasında yer alan Şeyh Şaban-ı Veli Camii,  bulunduğu sokakta yapılan sokak sağlıklaştırmasıyla birlikte de seviye atlamıştı. Tarihi atmosferinin yanı sıra maneviyatıyla da ilimize gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan camii, bir taraftan restore edilirken diğer taraftan da çoğunluğu il dışından olmak üzere ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

 

HAMALOĞLU; “İNSANLAR HASTALIKTAN KAÇIYOR”

Şeyh Şaban-i Veli türbesinin hemen yanında işletmesi bulunan Bedri Hamaloğlu, Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nin son durumuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; ''İnsanlar hastalıktan korktuğu için yakın temastan kaçınıyor. Dolayısıyla da ziyaretler azalmış oluyor. Bu külliyeye Türkiye’nin her yerinden geliyorlardı, hatta yurt dışından gelen bile oluyordu. Şimdi buralar ıssız kaldı. Pandemi tamamen bitene kadar bu durum bu şekilde devam eder” dedi.

Kaynak: Soner Demir

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum