O illerden sonra Kastamonu'da da alarm seviyesi yükseltildi!;

O illerden sonra Kastamonu'da da alarm seviyesi yükseltildi!

Yozgat, Amasya, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Samsun ve Kırıkkale'de alarm seviyesi yükseltildi. Hastalık, Türkiye'de sinsi sinsi yayılıyor....


UZMANLAR HASTALIĞIN SİNSİ İLERLEYİŞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye genelinde hızlı yayılan son derece bulaşıcı yeni bir hastalık nedeniyle endişeli günler yaşanıyor. 15 köy ve Merkez karantinaya alınırken giriş ve çıkışlar yasaklandı uzmanlar hastalığın sinsi ilerleyişine dikkat çekti.

Yozgat, Amasya, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Samsun ve Kırıkkale gibi birçok yerde alarm seviyesi yükseldi.  Bu bölgelerde peş peşe karantina uygulamaları başlatıldı.

Bu gelişme Çorum ve Kastamonu'da da benzer önlemlerin alındığını hatırlatıyor. Çorum'da 15 köy karantinaya alınmış Kastamonu'da ise hastalık nedeniyle hayvan pazarı kapatılmıştı. Uzmanlar hastalığın son derece bulaşıcı olması nedeniyle aşılama çalışmalarının hızda başladığını belirtiyor.

Halk arasında büyük panik ve korku yaratan bu yeni hastalığın yayılmasını önlemek için yetkililer titizlikle hareket ediyor. Sağlık ve veterinerlik otoriteleri vatandaşların ve hayvan sahiplerinin direktifleri uyarak hijyen kurallarını riayet etmelerini vurguluyor.


KARANTİNAYA ALINDILAR

Son olarak Sungurlu ilçesinde tespit edilen hastalık çevresindeki 15 köy ve Merkez için alarm zillerini çaldırdı. Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre büyük İncesu Köyünde şap hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine hastalığın yayılma riskinin minimize etmek amacıyla 10 kilometre çaplı alanda bulunan Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı,  Küçükpolatlı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük ve Gökçam Köyleri ile Çiftlik Mahallesi karantinaya alındı. Bu bölgelerde hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş çıkışları kısıtlandı. Hayvanların meraya bırakılması yasaklandı ve gerekli dezenfeksiyon tedbirleri alınmaya başlandı. 

Kaynak: Sürmeli Haber

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum