Rektör Topal, KÜ Senatosu’na yeni dönem hedeflerini anlattı;

Rektör Topal, KÜ Senatosu’na yeni dönem hedeflerini anlattı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörlüğüne ikinci dönem için yeniden atanan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversite Senatosu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi....

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörlüğüne ikinci dönem için yeniden atanan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversite Senatosu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, senato üyelerine ilk dönemdeki gayretlerinden ötürü teşekkür eden Topal, ikinci dönemde yapılacak çalışmaların yol haritasını paylaştı.

Rektör Topal konuşmasında, öğrenci odaklı çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, daha yoğun bir çalışma programının hedeflendiğini belirtti. Bilimsel yayın ve proje çalışmalarının artan bir ivmeyle devam edeceği, AR-GE faaliyetleri ve kamu-sanayi desteklerinin tüm akademisyenleri içine alacak şekilde yayılması hedeflerinin önemli başlıklar olduğunu aktardı. Bu amaçla senato ve akademik birimlerle düzenli toplantılar yapılacağını da ifade etti.

Üniversitenin nitelik ve kalite artırma çalışmalarının da sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Topal, akreditasyon süreçlerine odaklanacaklarını ve proje başvurularını teşvik edeceklerini ifade etti. Teknik projelerin yanı sıra, şehir ve bölgeye hizmet edecek sosyal projelere de önem vereceklerini vurguladı. Staj ve işyeri eğitimlerinin niteliklerini artırmak için hedef odaklı çalışacaklarını ve nitelik ve kaliteyi gözeterek uluslararasılaşma çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum