Sis, yine sefer iptal ettirdi!;

Sis, yine sefer iptal ettirdi!

Kastamonu Havalimanı ve çevresinde etkili olan yoğun sis nedeniyle bugün gerçekleşmesi planlanan İstanbul seferleri iptal edildi...

Kastamonu Havalimanı ve çevresinde etkili olan yoğun sis nedeniyle bugün gerçekleşmesi planlanan İstanbul seferleri iptal edildi. Sis nedeniyle iptal edilen seferin ardından akıllara, sisli havalarda uçak seferlerinin rahatlıkla gerçekleşmesini sağlayan ILS sistemi geldi.

2018 yılında yapılan açıklamada; ''Hava trafiğinin kesintisiz ve emniyetli bir şekilde yönetimini sağlamak için havacılık elektroniğinin modernizasyonuna büyük önem veriyor; tüm havalimanlarımızı en gelişmiş seyrüsefer yardımcı cihaz ve sistemleriyle donatmaya özen gösteriyoruz. Hava koşulları nedeniyle ILS sistemine ihtiyaç duyulan Kastamonu Havalimanı’mızda program dâhilinde başlatılan çalışmalar tamamlandı. Buraya kurulumu planlanan ILS (Localizer ve GP) istasyonunun daha önce tamamlanarak hizmete verilen lokalizer cihazına ilave olarak GP cihazı, Uçuş Kontrol Testleri de tamamlanarak, hizmete verildi'' ifadeleri kullanılmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun uçağı da bir süre sis nedeniyle havalimanına iniş yapamamıştı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum