Kastamonu böylesini görmedi: Evinde Piton besliyor!  [VİDEO HABER];

Kastamonu böylesini görmedi: Evinde Piton besliyor! [VİDEO HABER]

Kastamonu'da bir şahsı evinde Kraliyet Pitonu besliyor. Yılanın sahibi N.Ü isimli şahıs, evinde evcil hayvan gibi beslediği ve Gorbi adını verdiği yılanıyla yaşıyor. Küçüklüğünden beri sürüngen hayvanları sevdiğini belirten yılanın sahibi N.Ü.; " Bu tür yılanlar avlarını boğarak öldürüyorlar" dedi....

 

 Kastamonu böylesini görmedi: Evinde Piton besliyor!  [VİDEO HABER]

Kastamonu'da bir şahsı evinde Kraliyet Pitonu besliyor. Yılanın sahibi N.Ü isimli şahıs, evinde evcil hayvan gibi beslediği ve Gorbi adını verdiği yılanıyla yaşıyor. Küçüklüğünden beri sürüngen hayvanları sevdiğini belirten yılanın sahibi N.Ü.; " Bu tür yılanlar avlarını boğarak öldürüyorlar" dedi.

Kastamonu'da yaşayan N.Ü isimli şahıs evinde yılan besliyor. Küçüklüğünden beri sürüngen hayvanları sevdiğini belirten N.Ü. vahşi hayvan kategorisine giren Kraliyet Pitonu'nu evinde evcil hayvan gibi besliyor. N.Ü. Gorbi ismini verdiği yılanı için şunları söyledi: "Yılanımın ismi Gorbi. Küçüklüğümden beri sürüngenleri seviyorum.  Yurt dışından gelen bir canlı. Ball Piton, diğer adıyla Kraliyet Pitonu olarak adlandırılıyor.Tamamen zehirsiz bir canlı. Dünyada 31 piton ırkı var ve hiç biri zehirli değil. Avlarını boğarak öldürüyorlar. Bu cinsler 1,5 metreye kadar büyüye biliyorlar. Gorbi şuanda 5 aylık ve 45 santim. Yemek yedikten 3- 4 gün sonra dışkılıyorlar. Beslediğimiz kutunun altına peçete seriyoruz. 3 -4 günde bir değiştiriyoruz.. Normalde ormanlara yakın sulak alanlarda toprak altında yaşıyorlar. Genelde Afrika'da bulunan bir tür. Ve yalnızca avlanmak için dışarı çıkarlar. Onun dışında yuvalarında top şeklini alıp uyurlar. "

"ÇEKİCİ OLDUKLARI İÇİN KRALLAR BESLİYOR"

N.Ü. sözlerine şöyle devam etti: "Kraliyet pitonu denmesinin nedeni zararsız oldukları ve görsel olarak çekici oldukları için krallar besliyormuş.  Korktuğunda yün yumağı gibi kendi içine saklanır. Farklı renklerde bulunabilirler. Haftada bir beslenmesi var. Beslenmesi pinki diye geçiyor. Laboratuvar faresi ile besleniyorlar. Yani laboratuvar ortamında yetiştirilen fareler daha sonra dondurulup satılıyor. Ölü leş yemiyorlar bu yüzden dondurulmuş fareyi sıcak suda bekletip vücut ısısı derecesine getiriyoruz o şekilde canlı olduğunu düşünüp yiyor. Ölü olduğunu anlarsa yemez. Çene kemikleri olmadığı için av ne kadar büyük olursa olsun yiyebiliyorlar. Onlarda görme yetisi yok. Sıcaklık algısı var. "

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum