Aile hekimleri 2 gün iş bıraktı;

Aile hekimleri 2 gün iş bıraktı

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları 1-2 Ağustos tarihlerinde 2 gün iş bırakma eylemi yapıyor. 2 gün boyunca sağlık ocaklarında muayene hizmeti verilmeyecek....

Aile hakemleri ve aile sağlığı çalışanları 1-2 Ağustos tarihlerinde 2 gün iş bırakma eylemi yapıyor. 2 gün boyunca sağlık ocaklarında muayene hizmeti verilmeyecek.

Birlik ve Dayanışma Sendikası içinde yer aldığı Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele (SABİM) platformunda 19 sendika ve Aile Hekimliği Federasyonu ile birlikte özlük hakkı ve mali kayıplar, sağlıkta şiddet gibi konular nedeniyle 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakacağını açıkladı. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, "SABİM platformundaki 19 Sendika ve Aile Hekimliği Federasyonu olarak taleplerimiz karşılanmadığı sürece iş bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakacaklarını duyuran Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Genel Başkan Dr. Derya Mengücük yaptığı açıklamada, "1 ve 2 Ağustos tarihlerinde iş bırakarak ilk uyarımızı yapıyor, taleplerimiz karşılanmadığı takdirde artırarak devam edeceğimizi kamuoyu ve siyasi, idari sorumlulara ilan ediyoruz" dedi.

Dr. Mengücük, siyasi ve idari ilgililere seslenerek, "Önümüzdeki günlerde yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, başlıca maddelerde toplanan sorunların çözümü için bir fırsat tanıyoruz" dedi. 

Kaynak: HaberTürk

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum