İstanbul'daki fabrikasını İnebolu'ya taşımak istiyor;

İstanbul'daki fabrikasını İnebolu'ya taşımak istiyor

İstanbul'da 135 kişinin çalıştığı 4 bin metrekarelik bir fabrikaya sahip olan hemşehrimiz Cemal İray, tesisini ve şirketlerini İnebolu’ya taşımak için yer arayışına başladı....

İstanbul’da 1984 yılında 40 metrekarelik bir dükkanda kurduğu işini büyüterek bugün 135 kişinin çalıştığı 4 bin metrekarelik bir fabrikaya sahip olan hemşehrimiz Cemal İray, tesisini ve şirketlerini İnebolu’ya taşımak için yer arayışına başladı.

İnebolu Yamaç Köyü nüfusuna kayıtlı 62 yaşındaki Cemal İray, Yeni İnebolu Gazetisi’ne yaptığı açıklamada, İstanbul’daki fabrikasında yangın vanaları, yangın söndürme malzemeleri, küresel vana, su sayaçları gibi ürünler ürettiklerini söyledi.


40 YIL ÖNCE 40 METREKARELİK DÜKKANDA KURULDU

Bayrampaşa Sarı Dökümcüler Sitesi’ndeki 40 metrekarelik bir dükkanda 40 yıl önce başladığı iş hayatını bugün oğullarıyla birlikte Sır Çekvalf Limited Şirketi ve Sıray Vana Anonim Şirketi adı altında iki ayrı aile şirketiyle sürdürdüklerini belirten Cemal İray, “Ben İnebolu Yamaç Köylüyüm. İstanbul’da faaliyet göstermekteyim. Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyorum. 125 ile 135 arasında personelimiz var” dedi.


MAKİNE PARKURU SON SİSTEM

Firmasıyla ilgili bilgi veren İray şunları söyledi: “Geçmişimiz dökümcülükten başladı. Sır Çekvalf Limited Şirketi, 1984 yılında kurduğum bir firmanın devamıdır. Bu zamana kadar imalatımızda sulama grubunda küresel vanalar, klepeler, su sayaçları, yangın vanaları, yangın söndürme malzemeleri üretiyoruz. Bunların haricinde sulama sistemlerinde kullanılan tüm sarı mamul grupları imal etmekteyiz. Üretimimizin büyük kısmını Türkiye’nin her tarafına gönderiyoruz. Bazı ülkelere de ihracat gerçekleştiriyoruz.  Makine parkurum son sistemdir. Akıllı makinelerle çalışmaktayız. İşin başında çocuklarım var. Biz aile şirketiyiz.”


“FABRİKAMI İNEBOLU’YA TAŞIMAK NİYETİNDEYİM”

İstanbul’daki fabrikasını ve şirketlerini İnebolu’ya taşımak istediğini belirten Cemal İray, “Memleketim olduğundan dolayı fabrikamı uygun görülürse İnebolu’ya taşımak niyetindeyim. Bu konuda kararlıyım da. Tabii kendi mülküme gelmekte kararlıyım. Kira düşünmüyorum. İnebolu’da iyi bir istihdam sağlarım diye düşünüyorum. Bunun haricinde ortak çalıştığımız buralı olan ve gelebilecek arkadaşlar var. Bunlar da zamanla buraya gelir. Buranın kalkınmasında rol oynarız diye düşünüyorum. Memleketimize bir nebze de faydamız olursa ben gururlanırım” diye konuştu.


ARSA ARAYIŞI

Bu amaçla İnebolu’da yer arayışına başladığını belirten Cemal İray, “İnebolu’da 4 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika kurmak istiyorum. 2 bin metrekare üzerine 2 kat olabilir. Tek kat üzerine 4 bin metrekare olabilir. Arsa olur, satın alırım yaparım. Benim için merkeze yakın muhitte olursa iyi olur, olmazsa 3-5 kilometre mesafede olur, ona da katlanırız. Bu konuda bana yardımcı olunursa biz de İnebolu’da 120-130 kişiye doğrudan istihdam sağlamış oluruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum