Belediye Başkanı: "Başkanlığı bırakacağım";

Belediye Başkanı: "Başkanlığı bırakacağım"

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda ateş püskürdü......

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz hakkı alan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek,, ateş püskürdü... Başkan Civelek, "

Toplantı, 27 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'da Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı bölge müdürleri, ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile STK başkanları katıldı.

" İLÇEDE İNANDIRICILIĞIMIZ KALMADI"

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay’ın sel afetlerinden çok etkilendiğini belirterek; “Azdavay-Devrekani Çayı merkezdeki 2 kilometrelik kısmı sağlı ve sollu tamamen değiştirilmesi ve yeniden yapılması programlandı, ihalesi yapıldı ama yüzde 10’luk kısmı yapılarak müteahhittin fesih yapıldı. Ardından şehrimizde 11 Ağustos, 27 Haziran ve bu yıl 3 Haziran’da gerçekten aynı oranda tekrarlandı. Biz inandırıcılığımızı kaybettik. İki yan derede hiçbir şekilde yapılamadı, en ufak şekilde dokunuş olmadı. Yaklaşık 20 yıllık bir Belediye Başkanıyım fakat 2 yıldır hiçbir şey yapılmayınca ilçede inandırıcılığımız kalmadı. Böyle devam ederse Başkanlığı bırakacağım."

“20 YILLIK EMEĞİM, GÜVENİM ZAYİ OLDU”

Başkan Civelek, " 20 yıldır oradaki emeğim, güvenim gerçekten zayi oldu. İki yan derenin çok hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Yapılmazsa ben bu görevi bırakmak zorunda kalırım. Bu sel afetinde özellikle 4 tane özel sektör, 28 tane devlet kurumların araçlarıyla 6 gün gece gündüz çalışan, 60 tane de dışarıdan getirdiğimiz işçileri çalıştırdığımız bir görev yaşadık. Eğer 7-8 gün böyle çalışan, afet yaşayan bir belediye başkanı varsa çıksın ‘Biz de yaşadık’ desin ama bu günler fırsat biliniyor ‘Ben de ne koparırım, devletin hangi aracını bu vesileyle ilçemde bulundururum’ diye haksız bir duruş var. Ben de yapıyorsam bana da yazıklar olsun, belediye başkanı arkadaşlarıma özellikle sitem ediyorum. 4 gün 4 gece kamu araçlarıyla 780 bin lira mazot yakan bir belediye varsa, hatta 100 bin lira yakan varsa burada bu işi bırakırım. Dertlenmeye ve istekte bulunmaya bakıldığında biz sonda sıfır kalıyoruz” dedi.

VALİ ÇAKIR: “AZDAVAY’LA İLGİLİ ÖZEL UYGULAMA YAPTIK”

Vali Çakır ise Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in konuşmalarına karşılık, yan derelerin ihalesi için DSİ’ye talimat verirken, Azdavay’a 1 milyon destek ödemesi yaptıklarını belirterek; “Üzerine takviye yapıp oradaki akaryakıt giderlerini fazlasıyla ödedik. Aynı hadise komşu ilçede olunca değişen çok farklı bir durum olmayacak. Haksızlık yapıldığını doğru bulmuyorum. Alt yapı giderlerinin tamamı karşılanmamış olabilir ama bununla ilgi gerekli toplantıda her şeyi söyledik, senin ilçeyle ilgili özel uygulamayı yaptık. Bununla alakalı bir rahatlama olacak. Başka ilçeye de ayrıca araç vermedik” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum