Öğrencilerin sesine kulak verin!;

Öğrencilerin sesine kulak verin!

Kuzeykent Mahallesi'nde öğrencilerin gelmesiyle birlikte kiralık evlere talepler artarken, öğrenciler ise pandemi öncesine göre kira fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi...

Kuzeykent Mahallesi'nde öğrencilerin gelmesiyle birlikte kiralık evlere talepler artarken, öğrenciler ise pandemi öncesine göre kira fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi. Kimileri 'fırsatçılık' kimileri ise 'acımasızlık' ifadeleriyle durumu özetlerken, kısıtlı imkanlarla eğitim alan öğrenciler, maddi sıkıntılarla da baş başa kalmak zorunda kalıyor.

Ayrıca bir çok ev sahibi, evinde kalacak öğrencilerin sayısına sınır koyarken, aynı sınırı kira fiyatlarını belirlerken düşünmüyor.


YUNUS EMRE ZUMRE; “EV SAHİPLERİ FIRSATÇILIKTAN KAÇMALI”

Ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını iddia eden Yunus Emre Zumre, ''  “500 liraya kiralanan ev bir anda 1000 liraya çıkmamalıydı. Kendi oturduğum eve bakacak olursak, piyasaya göre ortalama bir fiyatta ama değmez. Yine de değerinin çok üzerinde bir kira veriyoruz.  Ev kiraları çok yüksek olduğu için mecburen bu evi kiralamak zorunda kaldık.  Şu an yaşadığım ev eskiden 1000 liraydı ama şimdi, yaklaşık 1500 lira gibi bir ücret veriyoruz. Ev sahipleri fırsatçılıktan kaçmalı çünkü herkesin durumu belli. Çocuklarını okumaya gönderen aileler ev fiyatlarını öderken çok güçlük çekiyor.  Esnaflardan biraz daha anlayışlı olmalarını istiyorum” dedi.

  Zumre’nin ev arkadaşı olan Ömer Çelebi  ise, Esnaflardan sağ duyulu olmalarını isteyerek ; “Esnaflar öğrenciyi para olarak görmemeli, biraz daha anlayışlı olmalı”  ifadelerini kullandı.

İLKİN MAMMADOV ; “EMLAKÇI KOMİSYONLARI ÇOK YÜKSEK”

Kastamonu Üniversitesi’nde Gazetecilik okuyan İlkin Mammadov da,  kira fiyatlarının yüksek olduğunu kaydederek, ''Bundan 2 sene önce 1+1 daireleri 800 lira gibi bir fiyata bulabiliyorduk, Şu an aynı daireler 1200 liradan başlıyor. Asgari ücretin fiyatına baktığımız zaman bu miktarların yüksek olduğunu görmek zor değil.  Biz bu durumu bir şekilde hallediyoruz ama halledemeyen insanlar da var. Emlakçı komisyonları da çok yüksek, kira fiyatlarından hiç memnun değiliz. Bu konuya acilen el atılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

MUSA YILDIRIR; “EMPATİ DUYGUSUYLA YAKLAŞMALARINI İSTİYORUM”

Canlı müzik yaparak kazandığı parayla ev masraflarını karşılayan Musa Yıldırır ise, fiyatlardan memnuniyetsizliğini dile getirerek, ''Biz öğrenciyiz,  fazla bir gelirimiz yok ve bu durum bana çok acımasız geliyor.  Eskiden 500 lira olan ev 800, 800 lira olan ev ise şimdi 1200 lira. Ev sahiplerinden,  öğrencilere empati duygusuyla yaklaşmalarını istiyorum” diye konuştu.

YİĞİT ÖNER; “HALİMİZDEN ANLASINLAR”

Dört yıldır Kastamonu’da öğrenci olan Yiğit Öner ise , ev kiraları maddi durumu olmayanlar için çok büyük bir sıkıntı diyerek; “Ben 1’nci sınıftayken ev fiyatları 600-750 arası değişkenlik gösteriyordu. Bu seneye baktığımız zaman ev fiyatları 1200-1600 lira arası değişiyor.  Bu fiyatlar maddi durumu olmayanlar için çok büyük bir sıkıntı. Ev sahipleri evlere 3 öğrenci sınırı koyuyor. Hiç olmazsa öğrenci sınırını kaldırsınlar ki maddi olarak biraz olsun rahatlamamıza yardımcı olsunlar.  Ev sahiplerinin  öğrencinin halinden anlaması lazım” dedi.  (Soner Demir- Burak Yumukoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum