Temmuz 2023 enflasyon rakamları saat kaçta, ne zaman açılanacak?;

Temmuz 2023 enflasyon rakamları saat kaçta, ne zaman açılanacak?

Temmuz ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından duyurulacak. Yılın yedinci ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonu TÜİK'in açıklamasının ardından ortaya çıkacak. Peki, TÜİK Temmuz 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?...

Temmuz ayı enflasyonu için geri sayım başladı. Yılın ilk altı ayında görülen enflasyonun duyurulmasının ardından memur ve emekli zam oranı ile birlikte birçok kalem netleşmişti. Peki, temmuzda görülen enflasyon ne kadar olacak?

TEMMUZ AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Bu nedenle temmuz ayı enflasyonunun  3 Temmuz tarihinde saat 10.00'da açıklanması bekleniyor. 

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

TÜİK'in açıklamasına göre  yıllık enflasyon yüzde 38,21 oldu. Enflasyon aylık bazda ise yüzde 3,92 olarak açıklandı.

BEKLENTİLER NE YÖNDEYDİ?

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu. TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum