Yalçın: ‘Hastaneden çekilin, Tıp’ı hizmete açın!’;

Yalçın: ‘Hastaneden çekilin, Tıp’ı hizmete açın!’

Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın’dan Kastamonu Üniversitesi’ne ‘tıp fakültesi’ çağrısı......

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, Kastamonu’nun en büyük sorununun hastane olduğunu vurgulayarak, Kastamonu Üniversitesi’ne (KÜ) “Hastaneden çekilin, Tıp Fakültesi’ni faaliyete geçirin” çağrısında bulundu.

Şehrin tek hastanesi konumundaki Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (KEAH) talebe yeterince cevap veremediğine dikkat çeken İl Başkanı Yalçın, ayrıca bir Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de faaliyete geçmesiyle Kastamonu’nun ikinci bir hastaneye daha kavuşacağını ifade etil.

Kadir Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerle yeni bir dönem başlamıştır. Milli Görüş Hareketi, 21 yıl aradan sonra TBMM’de yer almış ve parlamento da grubunu kurmuştur. Artık aziz milletimizin sesi milletimiz için yankılanacaktır. Gerçek, yapıcı, çözücü ve uyum içinde manasına bağlı bir muhalefet artık başlamıştır. Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olacağına da samimi olarak inanmaktayız. Biz de Kastamonu teşkilatı olarak aynı gemide bulunmamız hasebiyle üzerimize düşeni Kastamonu’nun yarınları adına, hem bugünkü hem de gelecek nesiller için inşallah yapacağız. Bu manada Kastamonu’nun sorunlarını da, çözümleri ve önerilerimizi de milletimiz için bütün ortamlarda dile getireceğiz. Hepsinin hem Kastamonu’da hem de Ankara’da takipçisi olacağız.”


“DAVUL BAŞKA BİRİNİN ELİNDE TOKMAK BAŞKA BİRİNİN ELİNDE”

“Şuan Kastamonumuzun en büyük ve tüm halkımızı ilgilendiren meselelerinden biride Kastamonu’daki hastane problemimizdir. Gerek hastaların problemleri gerekse çalışan personelin problemleri ve bunların sonucu istifalar ve diğer şekillerde ayrılışlar gerekse de hastanenin yönetim yapısındaki çarpıklıklar ve sorumsuzluklar problemler olarak durmaktadır. Kastamonu’da tek hastane vardır. Bu da Kastamonu’nun yükünü sağlık personeli, doktor ve diğer çalışanlarla birlikte düşündüğümüzde sağlık konusundaki bütün sorumlulukları sadece İl Sağlık Müdürlüğünün omuzlarına yüklemektedir. Ama işin aslına baktığımız da işleyişin farklı, sorumluluğun farklı olduğunu görüyoruz. Yani davul başka birinin elinde tokmak başka birinin elinde. Bu da hem uyum problemi çıkarmakta hem de huzursuzluklara neden olmaktadır.”


“SIKINTINIZ PARAYSA, ÇÖZERİZ ALLAH’IN İZNİYLE…”

“Şuan İl Sağlık Müdürlüğü ve üniversite arasında afiliasyon iştirakliği vardır. Bu doku uyuşmazlığını tetiklemektedir. Hiçbir şeyin sorumluluğunu üstlenmeyen üniversite hem hastanenin bütün imkanlarından faydalanmakta,  iş sorumluluğa gelince herşeyin sorumluluğunu üzerinden atmaktadır. Bu problemin çözümü bizce şudur: Eğer biz Kastamonu’da sağlık konusunu gerçekten önceliyorsak, sağlıkta mağduriyet olmasın diyorsak, üniversitenin hastaneden çekilip kendi hazır olan yerinde tıp fakültesini açıp aktif hale getirmesi gerekir. Bu üniversitenin Kastamonu için görev ve sorumluluğundadır. Sayın rektöre buradan sesleniyoruz; Hastaneden çekilin, Kastamonu Tıp Fakültesini tabeladan öteye götürün ve bir an önce Tıp Fakültesini hizmete açın. Bu çalışmanın sizin işinize gelip gelmediği bizi enterese etmez. Ama Kastamonu’nun âli menfaatleri bunu gerektiriyor. Sayın rektör bunu gerçekleştirirse Kastamonu iki hastaneye kavuşmuş olur; biri tıp fakültesi diğeri devlet hastanesi olmuş olur. Sizde ahir ömrünüzde hayırla anılırsınız, aldığınız paranın da en azından bir kısmının hakkını vermiş olursunuz. Onun için sağlıkta Kastamonu’nun önünü tıkamanız size fayda sağlamaz. Bir gün bu gerçek öğrenilince de cevap veremezsiniz. Biz yolun başını geçmiş olsak da, seçimler yeni olması münasebetiyle ve sizin de yeniden rektör olma hayaliniz varken, daha yolun başında önce Kastamonu’nun hayallerini düşünün ve bir eser bırakmış olun. Eğer bu çalışmayla ilgili finansal sıkıntınız varsa ve tek sıkıntı paraysa, bizim Saadet Partisi olarak artık mecliste grubumuz var, para konusunu biz hallederiz Allah'ın izniyle. Yeter ki siz ya da sizle olanlar yolu tıkamasın. Bunu mecbur söylüyorum, sağlıkta Kastamonu’nun durumu ortada, kampüsteki cami inşaatının durumu da ortada. Bütün istatistiklerde sizler ve sizin gibiler sayesinde en gerileri zorluyoruz. Üretimle ilgili bir projenizi göremiyoruz, ilmi çalışmalarla ilgili dünya çapında yine gördüğümüz bir şey yok. Dolayısıyla şehrin Kuzeykent’ten ibaret olmadığını gören ve üniversitelerin gelişim için en önemli ve aktif kuruluşlar olduğunun bilincini taşıyan bir anlayışa ihtiyaç var. Bu beyanlarımız birilerinin değil tüm Kastamonu’nun ve herkesin menfaati içindir. Tıp Fakültesi konusu başta olmak üzere, bunlarında takipçisi olacağız.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum