'Bunların sadece ağızlarında demokrasi vardır';

'Bunların sadece ağızlarında demokrasi vardır'

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde muhalefete yüklendi...

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde muhalefete yüklendi.  Gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirme yapan Çelik, ''Türkiye’nin başkomutanın posterinin açılmasında hiçbir mahsur yok'' ifadeleriyle de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde komandoların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini tutmasının normal bir durum olduğunun altını çizdi.

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek; “Yaşanan afetin büyüklüğü çok fazla. Bütün insanlarımız, bütün kurumları seferber oldu. İş yerleri hasara uğrayan kardeşlerimizin hasarları gerekli yardımlar yapılmak suretiyle çok kısa sürede giderildi. Evleri, eşyaları hasara uğrayan hemşehrilerimizin gerekli ayni ve nakdi yardımları yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Sadece Kastamonu’da vatandaşlarımıza bizzat ödenen para 200 milyon TL’yi buldu. 71 tane köprümüz kullanılmaz hale geldi. Bunlarla ilgili ihaleler yapılmış durumda, yapılmayanların da birkaç gün içerisinde tamamının ihalesi bitmiş olacak. Biz hükümet olarak gerekenleri Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile adım adım yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İnşallah 1 yıl içerisinde hem Bozkurt’umuz, hem çevre ilçelerimiz, hem de köylerimizde hasarlarımızı gidermiş bir şekilde olacağız” ifadelerini kullandı.

''O YALANLARINA DEVAM ETSİNLER, BİZ DOĞRULARI ANLATACAĞIZ''

Açıklamalarında muhalefete yüklenen Milletvekili Çelik; “Bu afetten bile siyasi çıkar uman, algı yapmaya çalışan, manipülasyon yapmaya çalışan muhalefeti gördük. Seviyesiz bir şekilde algı yaratmaya çalıştılar. ‘HES patladı’ dediler, görüntü çektiler. Yalanları devreye sokmaya çalıştılar. Durumun o şekilde olmadığı anlaşılınca, bu seferde ‘Biz söylememiştik’ demeye başladılar. Yani çark etmeye çalıştılar. ‘Bizim söylediğimizi ispat edin, özür dileriz’ dediler. Hemen ispat ettik. ‘Bozkurt’u HES’ler bitirdi’ diyen CHP Grup Başkanvekilinin konuşmalarını hemen yayınladım. Özür dilemediği gibi pişkin pişkin konuşmaya devam ediyor. Yüzü kızarmadan konuşmaya devam ediyor, yalanlarına devam ediyor. O yalanlarına devam etsin, biz doğruları anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

''BUNLARIN SADECE AĞIZLARINDA DEMOKRASİ VARDIR''

Cumhuriyet Bayramı’nda yaşanan pankart tartışmasına değinerek sözlerine devam eden Milletvekili Çelik; “Kutlamalarda Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanımızın resmini açtılar. Çokta güzel bir tablo oluştu. Türkiye’nin başkomutanın posterinin açılmasında hiçbir mahsur yok. Hemen bunlar rahatsız oldular. Bu ülkenin Cumhurbaşkanının, Başkomutanın resmi her yerde asılır. Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanından bu kadar rahatsız, bu kadar tahammülsüz olmayın. Bunların tahammül edemediği aslında Cumhurbaşkanımızın şahsında bu aziz millettir. Bu aziz milletin 20 yıldır güçlü bir şekilde AK Parti’yi desteklemiş olmasını, Cumhurbaşkanımızı desteklemiş olmasını içlerine sindiremiyorlar. Bunların sadece ağızlarında demokrasi vardır. Bunlar vesayet odaklarından beslenirler. Bunlar yine vesayet odaklarının özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. Hep milletin seçtiklerine müdahale edilip, kendilerine yol açılmasını arzu ederler. Çünkü milletten bugüne kadar hiç destek göremediler ki, çünkü milletin dilinden hiç konuşmadılar, çünkü milletin düşündüklerini düşünemezler, milletle hemhal olamazlar. Onların birlikte oldukları dostları milletimiz biliyorlar. O dostlarınızla birlikte 2023’te bir kez daha mağlup olmaya mahkumsunuz. Hasan arkadaş daha önce yemin törenlerine geldi. O yemin törenlerinde de aynı tablo vardı. Arkada Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanımızın resmi vardı. Hala da duruyor. Her yemin töreninde böyle. Gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Tezkereden dolayı sıkıntı içerisindeler, bunun cevabını veremiyorlar, burada gündemi değiştirip kendilerine yol açamaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

'CİDE'DE, DADAY'DA, ARAÇ'TA ALLAH AŞKIN NE YAPTINIZ?'


CHP’li belediyeler hakkında da konuşan Milletvekili Çelik; “Cide’de, Araç’ta 3 yıldır, 13 yıldır Daday’da Allah aşkına ne yaptınız? Bir de bunu anlatın millete. Deyin ki; ‘Biz Daday’da, Cide’de, Araç’ta şunu yaptık.’ Yine biz yapıyoruz; Araç’ta, Daday’da, Cide’de. O vatandaşlarımıza hizmetleri, belediyenin yapmadığı hizmetleri yine AK Parti götürüyor. Vatandaşımızda bunun farkında. Daha Cide’de devletin yaptığı hastanenin yolunu yapamıyorsun sen. Çıkıp hangi yüzle konuşuyorsun? Cide’de hangi ölçüleri kullanarak 80-90 kişiyi işe aldınız? Hangi kurayı çektiniz? Cevap verin. İstanbul’da 40 bin küsur kişiyi işe aldılar. Hangi ölçüyü kullanarak işe aldınız? HDP’lileri doldurdular belediye. Çünkü borç altında hissediyorlar kendilerini. İstanbul seçimlerini HDP destekleriyle kazandıklarını biliyorlar, onlarda sürekli bunu kafalarına vuruyorlar. CHP teslim olmuştur HDP’ye. HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu bilmeyen yok. Kılıçdaroğlu ‘YPG bize mi saldıracak’ diyordu. Askerlerimizi kim şehit ediyor? Onların sözcüleri ‘Bizim sınırlarımızda PYD olsun daha iyi’ demiyorlar mıydı? İşte bunun politikasını uygulamaya devam ediyorlar. Teslim olmuş bir CHP var. Milletimiz bu teslimiyetin gereğini yapacaktır. Atatürk Kültür Merkezimizin açılışını Cumhurbaşkanımız gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız ‘Burayı yenileceğiz’ dediğinde yine karşı çıkıyorlardı, ‘Yıktırmayacağız, yerine AVM yapacaksınız’ diyorlardı. Yalanla dolanla milleti kandırmaya çalışıyorlardı. Gezi eylemlerinde yaptıklarının bir benzerini yapmaya çalışıyorlardı ki, orayı Gezi olaylarında terör örgütleri işgal etmişlerdi. Atatürk Kültür Merkezi AK Parti tarafından milletimize kazandırıldı. Bir hayırlı olsun diyebiliyorlar mı? Biz yüzleri kızarıyor mu? Aynen Türkiye ilk defa doğalgazı bulduğunda ‘Hayırlı olsun’ diyemedikleri gibi. Bunlar Türkiye’nin ilerlemesini, gelişmesini, büyümesini istemezler” şeklinde konuştu.

Kastamonu’da da hizmetlere devam ettiklerini vurgulayan Milletvekili Çelik; “Geçtiğimiz ay içerisinde Devrekani OSB için karar çıktı. Önümüzdeki süreçte 27 bin büyükbaş hayvan kapasiteli, Kastamonu’nun hayvanlığı, tarımı, geleceği için önemli olan bu proje ilimize kazandırılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tosya’da Adliye binamız son aşamaya geldi. Tosyalı hemşehrilerimize layık olacak hizmet binalarını Tosya’ya kazandırmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda da Tosya Kaymakamlığımız yeni hükümet binasına ve Emniyet Müdürlüğümüz yeni binasına taşınmış olacak. Yine DSİ hem Kastamonu’muzda, hem Tosya’da, hem de tüm ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Karaçomak Dere ıslahının yanında, Tosya’mızda da Kuruçay’ın ıslahı ile ilgili yaklaşık 5 milyon TL’lik bir projeyi hayata geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gerçekten ilimizde çok önemli çalışmaları var. Kastamonu Merkez Spor Salonu gerçekten güzel bir yatırım oldu. 50 milyon TL’lik bir yatırımdır. İlçelerimizde spor salonlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Pınarbaşı’nda, Küre’de, Şenpazar’da, İnebolu’da, Tosya’da çalışmalarımız devam ediyor. Bozkurt’ta ve Abana’da yapmış olduğumuz tesisler tamamen kullanılmaz hale geldi. Çatalzeytin’deki saha ve spor salonu kullanılmaz hale geldi. Orada da Gençlik ve Spor Bakanlığımız çalışmalarına başladı. Gelecek yıl içerisinde de bu çalışmalar tamamlanıp, tekrar o tesislerimizi Abanalı, Bozkurtlu ve Çatalzeytinli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. 130 küsur köyümüzün afette yolları kapanmıştı, hepsinin yollarını açtık. Altyapıyla ilgili ihaleler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Oradaki eksiklerimizi de 1 yılda tamamlayacağız. Hem belediyelerimize, hem Özel İdaremize hükümetimizin ödenekleri geldi, gelmeye devam edecek. Bir devletin ne yapması gerekiyorsa, AK Parti hükümeti bunu yaptı, yapmaya devam edecek” dedi.

Milletvekili Çelik son olarak; “Türkiye Gençlik Vakfı bu ülkeye, bu ülkenin gençlerine büyük hizmetler yapmakta. Milli değerlerimize bağlı, Türkiye’nin kutlu geleceğini, büyük ve güçlü Türkiye idealine inanmış gençler yetiştiriliyor. Onların çekemediği aslında bu. Gidip, tamamen kanuna uygun bir şekilde yapılan işlemleri, sanki usulsüzmüş gibi vatandaşın önüne getirmeye çalışıyorlar. Vatandaşımızın aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Türkiye Gençlik Vakfı da, diğer kamu yararına vakıflar gibi bu imkanlara sahip olabilecek bir vakıftır. Hükümet kararıyla bu tahsisler, bu onaylar belediyeler kanalıyla verilebilir. Bunlar yasal şeylerdir. Tek amaçları var. Sanki usulsüz bir iş yapılmış gibi vatandaşın aklını bulandırmak. Asla başaramayacaksınız. Asla bu ülkeye baş eğdiremeyeceksiniz. Asla bu ülkeyi, bu milleti yolundan döndüremeyeceksiniz. Bütün oyunları Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bozmaya ve büyük, güçlü Türkiye hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum