Benzin bu gece 36 lirayı aşacak!;

Benzin bu gece 36 lirayı aşacak!

Benzinin litresi zam sonrasında 36 TL barajını aşacak!...

Petrol fiyatlarında arz sıkıntısı başlıyor. Çin ve Hindistan'ın talepleri sonrasında sorunlar giderek ciddileşiyor. Uzmanlar 100 dolara işaret ederken, akaryakıt fiyatlarına ilk zam bu gece geliyor. Benzinin litresi zam sonrasında 36 TL barajını aşacak!

Vergilerin ardından akaryakıt fiyatları, dolar kuru ve petrol fiyatlarındaki değişimlerle artmaya devam ediyor. Geçen hafta motorine gelen zammın ardından benzin fiyatına bu hafta zam yolu gözüktü. Zammın nedeni ise Çin ve Hindistan'dan gelen talepler sonrasında petrolde yaşanan değişimler etkili.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Petrol fiyatları, Rusya'nın arzını kısma yönündeki hamleleri ve dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'in tüketimi “yeniden canlandırmak ve genişletmek” için politikalar uygulamaya koyma sözü vermesinin ardından yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı, cuma gününü 80,74 dolar seviyesinde tamamladı. ABD ham petrolü ise 76,36 dolardan alıcı buldu.

SORUNLAR CİDDİ HEDEF 100 DOLAR

Uluslararası Enerji Forumu Genel Sekreteri Joseph McMonigle, petrol talebinin hızla Covid öncesi seviyelere geri döndüğünü söyledi. CNBC'ye konuşan uzman isim,  yılın ikinci yarısında, arzı karşılama konusunda ciddi sorunlar yaşanacağını ve fiyatların sorunlara tepki vereceğini söyledi. McMonigle, "Hindistan ve Çin'in toplamı bu yılın ikinci yarısında günde 2 milyon varillik bir talep artışı yaratacak. Envanterde çok daha keskin düşüşler göreceğiz, bu da piyasaya talebin kesinlikle arttığına dair bir sinyal olacak." diyerek petrol fiyatlarının potansiyel olarak 100 doları görme ihtimalinin güçlü olduğunu belirtti.

BENZİNE BU GECE ZAM GELİYOR

Motorine yapılan 1.55 TL'lik zammın ardından benzine 2 TL birden zam geliyor. Salı gününden itibaren (bu gece) geçerli olmak üzere yapılacak zam sonrasında benzinin litresi 36 TL'yi aşacak.

Zam sonrasında İstanbul'da 36.03 TL'den Ankara'da 36.55 TL'den, İzmir'de 36.55 TL'den satılacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 34,03 TL

Motorin: 33,92 TL

LPG (Otogaz): 13,98 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 33,97 TL

Motorin: 33,86 TL

LPG (Otogaz): 13,55 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 34,55 TL

Motorin: 34,40 TL

LPG (Otogaz): 13,99 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 34,56 TL

Motorin: 34,17 TL

LPG (Otogaz): 13,99 TL

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum