Bir lezzet savaşı: Kastamonu’nun mu? Konya’nın mı?;

Bir lezzet savaşı: Kastamonu’nun mu? Konya’nın mı?

Kastamonu doğasıyla, lezzetleriyle, tarihi yerleri ve cennetten köşe yerleri ile ünlüdür. Kastamonu’nun etli ekmeği meşhurdur. Diğer yandan Konya’nın da etli ekmeği meşhurdur. Peki Kastamonu’nun etli ekmeği mi? yoksa Konya’nın mı? arada ki fark nedir? tüm soruların cevabı haberimizde...

Kastamonu Etli Ekmeği, incecik açılmış yufka içine kıyma, soğan ve baharatlardan ve odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan kapalı pidedir. Peki Kastamonu’nun etli ekmeğini Konya’nın etli ekmekten ayıran özellik nedir? Kastamonu etli ekmeği mi? yoksa Konya’nın etli ekmeği mi?

KASTAMONU ETLİ EKMEĞİNİ KONYA ETLİ EKMEKTEN AYIRAN NEDİR?


Daday etli ekmek ustası Adnan Çorbacı, “Kastamonu etli ekmeğini Konya’nın etli ekmeğinden ayıran en büyük fark kapalı olmasıdır.


Konya etli ekmeği, pideye benzer şekilde açık yapılır.

Biz etli ekmeğimizi hazır hale getirdikten sonra, odun ateşinde bir güzel pişiririz.


Bizim etli ekmeğimizin içerisinde, kıyma ile birlikte soğan, karabiber, kimyon bulunur. Kastamonu etli ekmeğinde domates olmuyor. Konya’nın etli ekmeğinde; biber, domates gibi sebzeler konulur.” dedi.

“HAMUR İŞİNDE KASTAMONU 1 NUMARA”


Mustafa Kocaer ise, “Kastamonu lezzetleriyle oldukça ün kazanmış bir şehirdir. Hamur işinde Kastamonu bize göre, diğer şehirlere kıyasla en önde gelmektedir. Kastamonu, Doğal güzellikleriyle olduğu kadar lezzetleriyle de bir o kadar harikadır.


Diğer şehirlerden insanlara sorulduğunda, kültürümüzü ve lezzetlerimizi bilmiyorlar olabilirler. Ama Kastamonu’nun sofrasıyla tanışan herkes fazlasıyla memnun kalıyor.” dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum