Araplarla 50,7 milyar dolarlık anlaşma! Döviz, altın düşüşe geçti;

Araplarla 50,7 milyar dolarlık anlaşma! Döviz, altın düşüşe geçti

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50,7 milyar dolar tutarında 13 anlaşma imzalandı. Anlaşmanın ardından 30 lirayı aşan euro tekrar 29 lira seviyesine dönerken, 27 liraya yaklaşan dolar ve 1700 lirayı aşan gram altında da sert düşüş yaşandı....

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50,7 milyar dolar tutarında 13 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İmzalanacak yeni metinlerle işbirliğimizin ahdi zemini güçlenecek" dedi.

Anlaşmanın ardından 30 lirayı aşan euro tekrar 29 lira seviyesine dönerken, 27 liraya yaklaşan dolar ve 1700 lirayı aşan gram altında da sert düşüş yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, El Vatan Sarayı'nda iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeye katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, Abu Dabi'yi yeniden ziyaret etmekten bahtiyar olduğunu dile getirerek, şahsına ve heyetine gösterilen misafirperverlik için Al Nahyan'a teşekkür etti.

BAE ile diplomatik ilişkilerin 50'nci yıl dönümünde yakın diyalog ve işbirliğinin gelişiminden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Erdoğan, imzalanacak ortak mutabakat metni ile ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine çıkmış olacağını söyledi.

Kaynak: Haber 7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum