KAS-DER’den Cumhuriyet Konseri;

KAS-DER’den Cumhuriyet Konseri

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Kastamonu Şubesi’nin düzenlemiş olduğu "Cumhuriyet Bayramı" konseri Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda yapıldı....

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER)  Kastamonu Şubesi’nin düzenlemiş olduğu "Cumhuriyet Bayramı" konseri Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Konsere Kastamonu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, KAS-DER Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Eren,  Karabük Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Kas-Der Genel Merkez İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Zehra Tan, KAS-DER Yönetim Kurulu ve vatandaşlar katıldı. KASTÜ’de  gerçekleşen konserde, programın açılış konuşmasını KAS-DER Kastamonu Şubesi Başkanı Mehmet Eren yaptı. Piyanoda İlhame Kamil Kızı, kemanda Elif Yaygıngöl Şehirli ve baritonda Kerem Aksen 10 eser seslendirdi.  Bir esere de 2 ay önce aramızdan ayrılan Saime İnal Savi Anadolu Lisesi kurucu ve hayırseverlerinden Prof. Dr. Saie İnal Savi anısına bir eser seslendirildi.

EREN: ''GÜZEL BİR İLGİ VAR''

KAS-DER Şube Başkanı Mehmet Eren, yaptığı açılış konuşmasında KAS-DER kuruluşu hakkında bilgiler vererek şunları söyledi; “Kastamonulular Dayanışma Derneğimiz 1985 yılında kuruldu. Gurbette ilk defa Kastamonu adına büyük çatısı olan bir dernek kuruldu. Bununla da yetinmediler, bunu şubeleştirme yoluna gittiler ve İstanbul’daki 39 ilçemizde şubesi var” dedi ve Eren, Cumhuriyet Bayramında konser düzenledik, güzel bir katılım ve ilgi oldu, emeği ve katkısı geçenler ile konserimize gelenlere de KAS-DER adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Kas-Der Genel Merkez İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Zehra Tan da, programın sunumunu yaparak, güzel bir program icra eden İlhame Kamil Kızı, Elif Yaygıngöl Şehirli ve baritonda Kerem Aksen’i kutladı. Güzel ve anlamlı bir programı gerçekleştirdiklerini ifade eti.

TOPAL: ''BU AZİZ VATANI, CANLARI PAHASINA BIRAKTILAR''

Kastamonu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da, “"Bugün bir araya gelmemizin temel sebebi Cumhuriyet Bayramı. Bu vesileyle  her birimizin ve Türk halkının Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, bu güzel akşamı güzel icralarıyla bize hoş eden, gönlümüzü mest eden değerli sanatçılarımıza da candan teşekkür ediyorum.  Cumhuriyeti kuranlar bizlere bu aziz vatanı canları pahasına bıraktılar. Bizlere düşen son nefesimize kadar sahip çıkmak ve aldığımız emaneti en son gücümüzle ileriye taşımaktır. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum." diyerek konseri gerçekleştiren KAS-DER yöneticilerine teşekkür etti.

Konser sonunda Rektör Topal, sanatçılara katılım belgelerini takdim etti. Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum