TMO Genel Müdürü: 'Üreticinin kayıtlı tüm ürününü alacağız'
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, üreticinin kayıtlı olan tüm ürününü almaya hazır olduklarını belirtti....
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal,
üreticinin kayıtlı olan tüm ürününü almaya hazır olduklarını belirtti.
Marta kadar kuraklık riski olduğunu belirten Güldal, şunları kaydetti: "Bahar aylarında gelen yağışların istikrarı hububat üretiminde Türkiye'de son yılların en yüksek rekoltesine ulaşmaya vesile etti. Bu çok büyük memnuniyet verici bir durum. Biz de bu noktada TMO olarak alım fiyatlarının açıklanmasıyla hasat yapılan bölgelerde alım yerlerimizi açtık. Sürekli yeni depo alanları oluşturuyoruz, 4 milyon ton TMO'nun depolama kapasitesine ek olarak 3 milyon ton lisanslı depolardaki kapasiteyi de TMO'ya tahsis ettik. 3 milyon ton civarında olan açık yığın sahasını planladık. Toplamda 10 milyon ton ürünü stoklayabilecek hazırlığımızı yaptık."
Güldal, hububat alımında TMO ve piyasalar arasında 1500 ile 2 bin lira arasında fiyat farkı olduğunu ifade ederek, bir yılın emeğinin 2 bin lira farkla ticarete konu edilmesinin kabul edilebilir bir yanının olmadığını söyledi.
Türkiye'nin hububat rekoltesinin ülkenin ihtiyacına cevap verdiğini vurgulayan Güldal, "Biz ilk baştan beri söylüyoruz, üreticimizin ürettiği ve kayıtlı olan tüm ürünü almaya hazırız. Üreticilerimizin fiyat farkını dikkate alarak bize sabırlı olarak satmaya devam etmesini istiyoruz. Piyasaların da bir süre sonra bizim fiyatlara geleceğini düşünüyoruz." dedi.
"TAHILIN NE
KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU GÖRÜLDÜ"
Tahıl
koridorunun Rusya tarafından askıya alınmasına ilişkin de Güldal, şu
değerlendirmeyi yaptı: "Buğdayın, arpanın ve hububatın dünya için önemi
biliniyor. Bizim için hasat dönemi olduğu için çok önemli bir gelişme olduğunu
değerlendiriyorum. Tahılın ne kadar önemli olduğunu Rusya-Ukrayna savaşı çıkınca
başta Afrika ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkeleri de gördü. Şu anda
üreticilerimizin mahsulü en değerli ve bol zamanda tahıl koridoruyla ilgili
böyle bir gelişme de mutlaka iç piyasadaki üreticilerimizi ve ticaretimize
katkı sağlayacak."
Kaynak: Haber 7
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.