Yatırımcılara şok, alıcılara müjde!;

Yatırımcılara şok, alıcılara müjde!

Hafta sonundan itibaren yürürlüğe giren ikinci el araç satışlarına yönelik yeni düzenleme, pazarda ciddi bir sessizliğe neden oldu. Bu düzenlemeyle birlikte, ikinci el araçların sıfır araçtan daha pahalıya satılması durumu son bulacak....

Resmi Gazete'de geçtiğimiz haftalarda yayımlanan düzenleme, ikinci el araçların sıfır fiyatını aşan satışlarını yasaklıyor ve 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Ticaret Bakanlığı, düzenlemeye uymayan kişi ve işletmelere 300 bin lira ceza verecek. İkinci el motorlu kara taşıtları, 2024'ün başına kadar üretici veya distribütör tarafından önerilen güncel satış fiyatının üzerinde ilan edilemeyecek. Yeni düzenlemenin açıklanmasının ardından ikinci el otomobil pazarlarında durma noktasına gelindi. İMAS Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk, bu düzenleme ile ikinci el araçların yatırım aracı olmaktan çıkacağını belirtti. Şentürk ayrıca, ikinci el araç fiyatlarında düşüş beklediklerini ifade etti.

Pandemi sürecinde talep fazlalığından dolayı fiyat artışları yaşandığını belirten Şentürk, "Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra ikinci el fiyatları geri çekilmişti. Düzenleme sonrası fahiş fiyatlı ilanların önüne geçilecek ve önümüzdeki günlerde fiyatların bir miktar daha düşeceğini bekliyoruz" dedi.

Şentürk, ''Cezaların caydırıcılığı ile sektörün normalleşmesi sağlanacaktır'' diyerek düşüncelerini tamamladı. Yeni düzenlemeyle birlikte ikinci el araç pazarında dikkate değer değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum