Tüketici Hakları Konulu Afiş Tasarım Yarışması düzenlenecek;

Tüketici Hakları Konulu Afiş Tasarım Yarışması düzenlenecek

Ticaret Bakanlığı tarafından grafik tasarım bölümü öğrencilerinin katılabileceği “Tüketici Hakları” konulu afiş tasarım yarışması düzenlenecek...

Ticaret Bakanlığı tarafından grafik tasarım bölümü öğrencilerinin katılabileceği “Tüketici Hakları” konulu afiş tasarım yarışması düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, "Bakanlığımız Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından ülkemiz genelinde yüksek öğretim kurumuna bağlı üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, İletişim Bilimleri, Medya ve Görsel Sanatlar, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık gibi bölümlerinde ön lisans, lisans veya yüksek lisans  alanında eğitim alan üniversite öğrencilerini bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, sanatsal çalışmalarını desteklemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek amacıyla genel müdürlüğümüzce 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde 'Tüketici Hakları' konulu, Afiş Tasarım Yarışması düzenlenmiştir" dedi.

Yarışmaya katılım ücretsiz olurken, yarışmaya katılacak kişilerin sadece bir eserle katılabileceği belirtildi.Tasarımı yapılan afişlerin 50x70 cm boyutlarında dikey formatta olması gerektiği de ifade edilirken, afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel bir mesaj (başlık, slogan, vb.) kullanılabileceği de kaydedildi. Başvuruların 13 Eylül 2021 tarihinde başladığı bildirilirken, 28 Ocak 2021 mesai bitimine kadar ilgili adreslere ulaştırılması gerektiği kaydedildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum