Muhasebe ücretlerine büyük zam geldi!;

Muhasebe ücretlerine büyük zam geldi!

KASTAMONU SMMMO BAŞKANI SERDAR KULAKSIZOĞLU DUYURDU...

Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serdar Kulaksızoğlu, serbest muhasebe ve yeminli mali müşavirlik ücretlerine ara zam yapıldığını açıkladı.

“İcra ettiğimiz mesleğimizin ruhu gereği yılda bir defa belirlenen SMMM ve YMM ücret tarifemize tarihinde ikinci defa ara zam yapmak zorunda kalıyoruz” diyen Kulaksızoğlu; “Giderlerinin büyük kısmını ücret ödemelerinin oluşturduğu sektörümüzde fiyat politikamız ağırlıklı olarak asgari ücrete endekslenmiş durumdadır. Kaldı ki ücret harici giderlerimiz olan kırtasiye, elektrik, kira, ısınma gibi ana kalemlere gelen fiyat artışının asgari ücrete gelen artıştan daha fazla olduğu kamuoyunun malumudur. Uzun yıllar yılda 1 defa belirlenen asgari ücret yılbaşında açıklandığından, ücret politikamızı yılbaşında belirleyebiliyorduk. Ancak 2022 ve 2023 Yıllarında yılın ikinci yarısı için asgari ücretin yıl içinde belirlenmesinden tabiri caizse “maç içinde kural değişmesinden” ve enflasyonun etkilerinin halen devam etmesinden dolayı ücret tarifemize ara zam yapmamız kaçınılmaz olmuştur” dedi.


ÜCRETLERE YÜZDE 35 ZAM KARARI ALINDI

2021 yılsonunda brüt asgari ücretin; 3.577 TL’den, 2022 yılı başında yüzde 40 artış kaydederek 5.004 TL’ye 2022 yılı ikinci yarısında yüzde 29 artış kaydederek 6.471 TL’ye, 2023 yılbaşında yüzde 55 artış kaydederek 10.000 TL’ye, 2023 yılı ikinci yarısı için ise yüzde 34 artış kaydederek 13.414 TL’ye yükseltildiğine dikkat çeken Oda Başkanı Serdar Kulaksızoğlu, şunları kaydetti; “Yani 2021 Aralık ayında 3.577 TL olan asgari ücret 20 ay sonra 2023 Temmuz ayında 13.414 TL’ye yükselerek kümülatif olarak yüzde 275 artış göstermiştir. Yukarıda zikredildiği üzere giderlerinin büyük bölümünü ücret ödemelerinin oluşturduğu sektörümüz de ücret artışlarına bağlı ücret ayarlaması yapmak kaçınılmaz olmuştur. 2023 yılı temmuz ayından geçerli olmak üzere üst birliğimizin de Türkiye genelinde almış olduğu artış kararına istinaden mevcut ücretlere en az yüzde 35 oranında artış yapılması karara bağlanmıştır. Pandemi, deprem, ekonomik kriz gibi toplumsal felaketlerde gece gündüz demeden kamu finansmanın kesintiye uğramaması için çalışan mali müşavirler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada devletinin yanında ve hizmetinde olmaya devam edecektir. Karara bağlanan artışın vicdan sahibi tüm kesimler tarafından makul ve mantıklı karşılanacağına inancımızla ticari kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum