Dikkat! Meteoroloji'den 'sarı kod' uyarısı;

Dikkat! Meteoroloji'den 'sarı kod' uyarısı

Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı geldi!...

Yaz geldi diye sevinmeyin. Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı geldi! İstanbul’da dün 31 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığının bugün 6-8 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramın ikinci gününde 8 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Tekirdağ ve Edirne'de bugğn kuvvetli yağış bekleniyor. İstanbul Valiliği, yağışlı havanın İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası'nda etkili olacağını açıkladı.

YAĞIŞLARIN AKŞAM SAATLERİNE KADAR ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Meteroloji'ye göre bugün Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzeyi ve Anadolu yakasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Tekirdağ ile Edirne’nin güneyinde de sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SU BASKINLARINA DİKKAT

Meteoroloji vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Kaynak: Haber 7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum