Selzede Bozkurt, yine kâbusu yaşadı!;

Selzede Bozkurt, yine kâbusu yaşadı!

11 Ağustos tarihinde Ezine Çayı’nın taşması sonucunda sel felaketi yaşayan Bozkurt’ta, önceki gün sağanak yağmurun ardından oluşan taşkın ve seller paniğe yol açtı...

11 Ağustos tarihinde Ezine Çayı’nın taşması sonucunda sel felaketi yaşayan Bozkurt’ta, önceki gün sağanak yağmurun ardından oluşan taşkın ve seller paniğe yol açtı.  

Önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından altyapı çalışmaları devam eden Bozkurt'ta küçük dereler taşarken, caddeler de göle döndü. Sel ve taşkınların başlamasının ardından İlçe Belediye Başkanı Muammer Yanık, sahaya inerek su tahliye ve taşkın önleme çalışmalarını takip etti. Belediye ekipleri, vidanjörler ve iş makineleri ile çalışmalara başlarken, kısa zaman içerisinde ilçeye takviye ekipler de sevk edildi. Çevre ilçelerden ve İl Özel İdaresi ekipleri, ilçedeki su tahliye çalışmalarına destek verirken, tedbir amaçlı olarak bölgeye Kastamonu’dan da UMKE ekipleri gönderildi 

VALİ ÇAKIR: “BU TÜR YAĞMURLARDA BÖYLE SIKINTILARIMIZ OLUYOR” 

Sel haberinin ardından Bozkurt'a giden Vali Avni Çakır ise ilçede incelemelerde bulundu. Ardından yaşanan süreci değerlendiren Vali Çakır, 40 evin bodrum katını su bastığını ve su tahliyesinin sürdüğünü kaydetti. Sel afetinin ardından ilçede altyapı ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çakır, "Eski altyapımız tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Çalışmalarımız da sürdüğü için zaman zaman bu tür yağmurlarda böyle sıkıntılarımız oluyor. Ulaşılamayan herhangi bir köyümüz yok. İlçemizden geçen Ezine Çayı'nda suyla alakalı herhangi bir endişemiz yok. Köprülerimiz sağlam, faaliyette” dedi.  

GÜN AĞIRINCA ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ 

İlçede gece geç saatlere kadar etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşkın ve ufak çaplı seller meydana gelirken, sabah saatlerine doğru etkisini yitiren yağış sonrasında çalışmalara da hız verildi. Ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sokak ve caddeleri kaplayan sel sularını tahliye faaliyetleri başlattı. 


100 METREKÜP YAĞMUR YAĞDI 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilçede önceki akşam metrekareye 100 metreküpün üzerinde yağış düştü. 11 Ağustos’ta yaşanan sel afetinde ise 450 metreküp yağmur yağmıştı.  

11 AĞUSTOS’TA YAŞANAN SELDE 64 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ 

Bozkurt'ta 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde 64 kişi hayatını kaybederken, birçok iş yeri ile çok sayıda ev su ve balçık altında kalmıştı. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum