WhatsApp, baştan aşağı yenileniyor;

WhatsApp, baştan aşağı yenileniyor

WhatsApp, yeni özellikler ve uygulamanın dört bir yanındaki bölümlerde arayüz değişikliği üzerinde çalışıyor....

WhatsApp, yeni özellikler ve uygulamanın dört bir yanındaki bölümlerde arayüz değişikliği üzerinde çalışıyor. Yeni gelecek özelliklerden bazıları ve arayüz güncellemesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

WhatsApp, uygulamanın Android beta sürümünde mesaj sabitleme özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Henüz test aşamasına bile geçmeyen bu özellik sayesinde bireysel sohbetler ve gruplar içinde belirli bir mesajı sabitlemek mümkün olacak. Sabitlenen mesajlar, sohbetteki herkesin mesajı daha kolay bir şekilde bulmasını sağlayacak. Bu nedenle, mesaj sabitlemek en çok bir plan ya da dikkat edilmesi gereken, unutulmaması gereken bir konuya ilişkin mesajları vurgulamak için işe yarayacaktır.

Şu anda bu özellik hala geliştirilme aşamasında ancak Google Play Store'da bulunan Android için en son WhatsApp beta 2.23.13.11 güncellemesi sayesinde, WhatsApp'ın kullanıcıların bir mesajın ne kadar süre sabitleneceğini seçmesine imkan tanıyan bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı. WABetaInfo sitesinin aktardığı bilgilere ve paylaştığı ekran görüntüsüne göre, WhatsApp, bir konuşmadaki kişilerin pinlerinin (sabit mesajın) ne kadar süreceğini seçmelerine imkan tanıyan bir özellik yayınlamayı planlıyor. Bu özellik ile kullanıcılar, sabitlenen mesajın otomatik olarak sabitlenmesinden sonra belirli bir süre seçme esnekliğine sahip olacak.

WHATSAPP MESAJ SABİTLEME SÜRESİ DE GELİYOR

İlk etapta (belki de her zaman) WhatsApp'ın kullanıcılara üç farklı süre seçeneği sunduğunu görüyoruz; 24 saat, 7 gün ve 30 gün. Bununla birlikte, mevcut sabitlenmiş mesajın sabitlemesini herhangi bir zamanda, hatta seçilen süre sona ermeden önce kaldırmak da elbette mümkün olacak. Bu da kullanıcılara, sabitlenmiş mesajlar üzerinde daha fazla esneklik ve kontrol sağlayacaktır.

Sabitlenmiş mesajlarla WhatsApp, kullanıcılara önemli bilgileri veya duyuruları bir konuşmanın üst kısmında belirgin bir şekilde görüntüleyebilmelerine imkan tanıyacak ve bu tür mesajların kolayca erişilebilir olmasını, diğer mesajların arasında gözden kaçmamalarını sağlayacak. Bu arada, ayarlanan süre geçtikten sonra mesajın sabitlemesinin otomatik olarak kaldırılacağını da belirtelim.

WHATSAPP EYLEM SAYFASINA YENİ ARAYÜZ

Mesaj hizmeti WhatsApp, uygulamanın çeşitli bölümlerinde, yuvarlatılmış köşeler ve kenarlarda küçük kenar boşlukları, sekme çubuğu ve gezinme çubuğu için yarı saydam bir efekt gibi yeni bir tasarıma geçiş yapmaya hazırlanıyor. Bugün, Apple'ın TestFlight uygulamasındaki iOS için en son WhatsApp beta 23.13.0.71 güncellemesi sayesinde, WhatsApp'ın eylem sayfaları için yeni bir arayüz sunduğunu keşfettik.

Ekran görüntüsüne baktığımızda, bu eylem sayfalarındaki değişim, uygulamanın önceki sürümlerindekilerle karşılaştırıldığında önemli ölçüde farklı görünüyor. Bu yeni arayüzün WhatsApp hesabınızda olup olmadığını kontrol etmek için, bir mesajı silmeyi veya bir konuşmayı sessize almayı deneyebilirsiniz.

Öte yandan, yeni eylem sayfaları arayüzü sadece mesaj silme sırasında çıkan ekranla sınırlı değil. Aslında WhatsApp, bir görüşmeyi sessize alırken, silerken, temizlerken veya dışa aktarırken yeni arayüze sahip eylem sayfalarını sunmaya başladı. Ayrıca sohbet kısayollarını görüntülerken de yeni tasarımı göreceksiniz. Bu yeni tasarım yani eylem sayfalarına gelen yeni arayüz, şu anda, iOS için WhatsApp beta'nın en son sürümünü TestFlight uygulamasından yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve önümüzdeki günlerde diğer iOS WhatsApp kullanıcılarına sunulacaktır.

TOPLULUK VE GRUP SİMGELERİ DEĞİŞTİ

Topluluk yöneticilerinin topluluklarına kimlerin grup ekleyebileceğini yönetmesine imkan tanıyan özelliği ve topluluk yöneticilerinin topluluk duyuru gruplarında gruplardan bahsetmesini sağlayan bir başka özelliği kullanıma sunduktan sonra, WhatsApp şimdi topluluklarla ilgili başka bazı küçük iyileştirmeler yapıyor. En son WhatsApp beta Android 2.23.13.12 güncellemesini yükleyen bazı beta test kullanıcıları topluluklar ve bağlantılı grupları için farklı simgeleri görmeye başladı.

Ekran görüntüsüne baktığımızda, eski ve yeni sürüm arasındaki farkın belirgin olduğu anlaşılıyor. WhatsApp'ın eski sürümünü temsil eden ekran görüntüsünde, topluluk simgesinin yuvarlatılmış kenarlara sahip olduğunu görüyoruz, bu nedenle onu diğer konuşmalardan ayırt etmek kolaydı. Topluluğa bağlı gruplardan biri, diğerlerine bağlı bir grup olduğunu ve bir topluluğa ait olduğunu gösteren birden çok grup simgesiyle görüntülenir. En son güncellemeyle WhatsApp, topluluklar ve bağlantılı grupları için yenilenmiş simgeler sunarak diğer sohbet türlerinden daha sezgisel bir şekilde ayırt etmeyi sağlayacak. Özellikle, topluluk duyuru grubu artık arkasında topluluk simgesi bulunan bir megafon simgesine sahip. Bu tasarım değişikliği de önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara sunulacak ve şu anda beta test kullanıcılarına yayılıyor. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum