Bayram öncesi akaryakıta bir zam daha!;

Bayram öncesi akaryakıta bir zam daha!

Bayram öncesi akaryakıta bir zam daha!...

Araç sahipleri akaryakıt fiyatları için indirim ve zam haberlerini yakından takip ediyor. Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar/TL kurunda hafta içinde yaşanan yüzde 6,5’luk artışın akaryakıt pompa fiyatlarına zam olarak yansıyacağı öğrenildi. Buna göre Pazartesi gece yarısı otogaz fiyatları değişecek.

Benzin, motorin ve LPG başta olmak üzere akaryakıt fiyatları, petrol ve dolar kuruna göre değişmeye devam ederken araç sahiplerini yakından ilgilendiren son dakika haberi geldi. Petrol fiyatları küresel bankaların faiz artırımına gitmesi ve bu yıl faiz oranlarının daha da artacağının sinyallerini vermesi ile geriledi. Ancak yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yüzde 8,50 seviyesinde olan faizleri 650 baz puan artış ile yüzde 15 seviyesine çekmesiyle yüzde 6,5 değer kazanan dolar/TL kuru akaryakıt fiyatları için yeni bir zamma yol açtı.

LPG’YE GECE YARISI ZAM GELİYOR

Haziran ayı boyunca hem motorin litre fiyatları hem de benzin fiyatı peş peşe zamlanmıştı. Mazot fiyatı toplamda 4,37 TL, benzin litre fiyatı ise 3,36 TL artmıştı. Böylece akaryakıt fiyatları iki grupta da ortalama olarak 24 liranın üzerine yükseldi.

Ancak dolar kurunda yaşanan artış nedeniyle 26 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren LPG fiyatları da 66 kuruş zamlanacak.

Kaynak: Mynet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum