Uyuşturucu etkisinde araç kullanırken yakalandılar;

Uyuşturucu etkisinde araç kullanırken yakalandılar

NARKOTİK VE TRAFİK ŞUBE’DEN ORTAK UYGULAMA......

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisi altında araç kullandığı tespit edilen 28 sürücüye adli ve idari işlem yapıldı.

Uyuşturucuyla mücadele ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kastamonu’nun farklı noktalarında denetlemeler yapıldı. Denetimlerde kullanılan uyuşturucu test kiti ile sürücülerin sadece uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığı değil, hangi tür uyuşturucu kullandığı da tespit ediliyor.

EHLİYETLERİ 5 YIL GERİ ALINIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından alımı yapılan uyuşturucu test kitlerinin kullanıldığı denetlemelerde uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisi altında araç kullandığı tespit edilen sürücüler sağlık kuruluşlarına sevk edilip testin doğrulanmasından sonra adli işlem uygulanırken, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre de 20 bin 977 TL idari para cezası uygulanıp, sürücü belgeleri de 5 yıl süreyle geçici olarak geri alınıyor.


28 SÜRÜCÜYE 587 BİN LİRA CEZA

Konuyla ilgili Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “2023 yılında ilimizde yapılan denetimlerde test sonucu uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan 28 sürücüye adli işlem yapıldı. Ayrıca bu sürücülere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Etkisinde Araç Kullanmaktan” 587 bin 356 TL idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri 5 yıl süreyle geçici olarak geri alındı. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için çalışmalarımız ve denetimlerimiz hız kesmeden devam etmektedir” denildi. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum