​ Genç girişimciler sözleşmelerini imzaladı;

​ Genç girişimciler sözleşmelerini imzaladı

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2023 yılı Genç Girişimci Kurulum Hibesi sözleşmeleri imzalandı....

İmza törenine Kastamonu İl Tarım Ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcıları Mücahit Temur ve Özcan Gazioğlu, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi,  KDAKP İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar, UNDP İ&D Asistanı Serkan Mert ile hibe desteğine hak kazanan genç çiftçiler katıldı.

TANRIKULU;"GENÇLERİMİZ %70 ORANINDA HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANABİLECEKLERDİR"

Törende konuşan İl Tarım Ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Kastamonu'da uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Tanrıkulu; Proje kapsamında geçtiğimiz yıl eğitime katılarak sertifika alan 4 genç çiftçimiz detaylı iş ve finansman planlarını hazırlayarak İl Müdürlüğümüze başvurularını yapmışlar ve yapılan değerlendirme sonucunda başlangıç hibesi almaya hak kazanan gençlerimiz %70 oranında hibe desteğinden faydalanabileceklerdir. Genç Girişimci Başlangıç Paketinde gençlerin %30 oranındaki katkılarını, iş planlarına bağlı olarak, ayni veya nakdi şekilde yapma olasılıklarının bulunduğunu belirterek proje kapsamında gençlerimize 1.188.000,00 TL hibe desteği verileceğini, projenin KDV hariç toplam tutarının ise 1.940.291,00 TL olduğunu ifade etti.

Daha sonra KDAKP İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar tarafından genç girişimcilere, hibe sözleşmesi sonrası yapılacak iş ve işlemler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar, satın alma süreci ve hibe ödeme talep dosyası hazırlama konularında bilgilendirme yapıldı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum