Kültür Bakanlığı 60 KPSS Puanı ile Personel Alacak!;

Kültür Bakanlığı 60 KPSS Puanı ile Personel Alacak!

Kültür Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek üzere 14 yeni personel alacak. Alımını yapacağı personelleri aynı kadro için alacağını duyuran Kültür Bakanlığı en az 60 KPSS puanı istiyor....

Kültür bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek üzere yeni personel alımı yapacak. Alımını yapacağı personellere mülakat yapılmayacağını açıklamalarında duyurdu. Yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksiklik için 14 yeni çalışan alacağını duyuran Kültür Bakanlığı tüm detayları da paylaştı. Herhangi bir mülakat yapmayacağını söyleyen Kültür Bakanlığı adaylardan KPSS notu şartı aradıklarını ayrıca belirtti. Kültür Bakanlığı adayları 657 sayılı devlet memurları kanununa göre alacağını da belirtti. Bu açıklamalara göre başvuru detayları ve kadro özel şartları neler? Tüm detaylar haberimizin devamında…

Kültür Bakanlığı personel alımı yapıyor

Kültür Bakanlığı yayımladığı ilan ile yeni personel alımı yapacak. Alımını yapacağı personelleri 14 kontenjan ile bahçıvan kadrolarında alacağını duyurdu. Adaylardan en az 60 KPSS puanı isteyen Kültür Bakanlığı adayları herhangi bir mülakata tabi tutmayacağını da belirtti. Bununla birlikte adayları 657 sayılı devlet memurları kanununa göre alacağını da duyurdu. Bu kanuna göre adayların, Türk vatandaşı olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. Kamu haklarından mahrum olmamak. Belirli suçlardan mahkûm olmamak. Askerlik hizmeti ile ilgisi bulunmamak. Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak şartlarına haiz olmaları gerekmekte.

Ayrıca Bahçıvanlık kadrosu için bazı özel şartlar da istediğini belirtti. Lise veya dengi okul mezunu olmak ve Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Sertifikası veya Bahçıvanlık Eğitimi Sertifikasına sahip olmak. 2022 KPSS (B) Grubu için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak. Erkek olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak. Bahçıvanlık görevini yapmasına engel olabilecek hastalık veya benzeri durumu bulunmamak.

Başvuru detayları

Başvurular 02 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak olup başvurular sadece e-Devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Başvurular sırasında istenen belgeler e-devlet üzerinden sorgulanacak ve eksik belge veren veya aranan şartları taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Atanmaya hak kazanan adaylar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum