Ödüller, sahiplerini buldu;

Ödüller, sahiplerini buldu

ŞİİR, HİKAYE VE MEKTUP YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ TESLİM EDİLDİ...

Çobanoğlu Beyliği, Atabeygazi Hüsameddin Çoban Muzaffereddin Gazi (Yavlak Arslan) ve Kastamonu'nun fethi konulu şiir, hikaye ve mektup yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

 Kastamonu Belediyesi, Taşköprü Belediyesi ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kültür Vakfının katkılarıyla düzenlenen ödül töreni, Fetih Suresinin okunmasıyla başladı.

ÇİFTÇİ: "GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ KURMAK MİLLİ BİR GÖREVDİR"

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi,  programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Bu yarışmayı tertip eden Süleyman Yücel, Ziya hocama, yarışmaya katılanlara ve yine bu yarışmayı değerlendiren akademisyenlerimize sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Bir ülkenin gençliğinin tarihini unutması halinde, geleceğe güvenle huzurla bakması imkansızdır. Bundan dolayı her bir vatandaşımızın, STK ve vakıflarımızın bu yönde çalışmaları, geçmişle gelecek arasında köprü kurmaları tarihi, dini ve milli bir görevdir.

'İLİM HİKMET SOFRASI DEVAM EDECEK'

Pandemi süreci başlamadan önce her hafta Cumartesi bunu İlim Hikmet Sofrası adıyla program yapılıyordu. Akademisyenler, yazarlar her hafta bir konuyu işliyordu ve en son 158'nci programı gerçekleştirmiştik. İnşallah pandemi süreci bitince yine devam edecektir'' dedi.

 

YURT: "KASTAMONU'NUN KURUCUSUDUR"

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt ise konuşmasında: "Bildiğiniz üzere Kastamonu'muz İstiklâl şehri,  medeniyetin beşiği, Türk'ün ortağıdır. Tüm bu kalıpları bu şehrin o taşıması o şehrin köklerinin ne denli sağlam olduğun da göstergesidir.  Bu bağlamda düzenlenen Çobanoğllulları Beyi Hüsameddin Çoban Muzaffereddin Gazi ve Kastamonu'nun Fethi konulu şiir, hikaye ve mektup yarışmasını çok kıymetli biliyorum. Atabey Gazi Hüsameddin Çoban Bey, Kastamonu'yu kale çevresindeki küçük bir askeri garnizon olmaktan kurtarmış ve imar faaliyetleri sonucunda bugün tarihi Kastamonu diye adlandırılan bölgenin temellerini atmıştır ve şehrimizin kurucusu olmuştur. Yine Atabey Gazi, Selçuklu Sultanı'nın emriyle Sinop'taki Türk donanmasının başına geçerek Kırım, Suğdak, Kıpçak Türkleri ve Rus kabilelerinin üzerine sefere çıkmış; Cenevizlilerin elinden Suğdak limanı ve kalesini almış, Kıpçak boylarına ve Rus kabilelerine boyun eğdirmiş, onları Selçuklu egemenliği altına sokmuştur. Karadeniz ticaret yollarının güvenliğini sağlamış Selçuklu Rüzgarı estirmiştir."

 

"BU TOPRAKLARDAN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ"

 

"Bu topraklardan vatan haini çıkması söz konusu olamaz ve sessiz kalmamız da beklenemez, şehrimiz için sonra derece  önemli olan Yavlak Arslan'ın söz konusu dizide yanlış yorumlanmasına hep birlikte en sert tepkiyi verdik ve tepkilerimizin de karşılığını kısa sürede aldık. Pek nihai, dizinin takipçisi olduk ve konuşmaların ardından sonraki bölümlerde bu yanlış düzeltildi. Onlara da bu hatalarını düzelttikleri için buradan tekrar teşekkür ediyorum. Türk'ün yurdu Kastamonu'muzdan Altay'dan  Tuna'ya Tanrı Dağları'ndan İrtis Nehri'ne, Karabağ'a tüm Turan coğrafyamıza selam olsun.'' dedi.

ÇATAL: "BİZ, OSMANLI SOYUYUZ"

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal da, "Bu yarışmaya katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz Türk milletiyiz. Bizim soyumuz Osmanlı soyu. Biz her zaman kendi hürlüğümüz için mücadele ettik. Biz, Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin dediği gibi biz her işimizi 'güle güle' yaparız.'' diye konuştu.

ÖDÜLLER

 

Akcakoca Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmeni Yunus Kara, 'Gideros' aslı hikayesiyle hikaye dalında birincilik alırken ayrıca Çobanoğlu Destanı adlı şiiri ile de Şiir dalında birincilik elde etti.

Abant zeet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yasemin Çakır, 'Adın Gibi Ata Olasın oğul' hikayesiyle ikincilik elde etti.

Eğitimci Halil Serdar Bıyıklı, 'Yunus Mürebbiden Kıyak Sultana' adli hikayesiyle üçüncülük elde etti.

Taşöprü Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet Sole, 'Çobanoğlu Beyliği' adlı şiiriyle ikincilik elde etti.

PRof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmen Mehmet Uysal, 'Bizimdir' şiiri ile üçüncülük elde etti.

Seydiler Şehit Ersin Yenel ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şahin Kurt, 'Dedem Atabeygazi Hüsameddin Çoban Beye Selam olsun' adlı mektubuyla, mektup dalında birincilik elde ederken, ikincilik ödülü ise Abdurrahmanpaşa Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ümit Helvecı,  'Dedem, atam Atabeygazim' adlı eseriyle  aldı. Ayrıca Ağlı Nüfus Müdürlüğü'nde memur olan Mehmet Çay,  'Yaprakta Ulular Ulusuna'  adlı mektubuyla üçüncü oldu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum