Jandarma Teşkilatı 184 yaşında;

Jandarma Teşkilatı 184 yaşında

Toplumun huzur ve güvenliği için çalışmalarını gözler önüne seren Jandarma Teşkilatı, 184. kuruluş yıl dönümünü kutluyor....

Devlet arşivlerinde adına 1839'dan itibaren rastlanan ve 2016'da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 184 yıldır gece gündüz görev yapıyor. 

Tanzimat Fermanı'nın ilan edildiği 1839 ile "Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi"nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran gününün birleştirilmesiyle Jandarma Teşkilatının kuruluş tarihi, 14 Haziran 1839 olarak belirlendi. 

Jandarma birlikleri, Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı'nda bir yandan iç güvenlik görevlerini sürdürürken diğer yandan birçok cephede yurt savunmasına katıldı. 

Van'da terör örgütü PKK'ya ve kaçakçılara yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl 150'nin üzerinde sığınak tespit etti, çok sayıda silah, binlerce fişek, yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirdi. Başta terörle mücadele olmak üzere, yasa dışı geçişlerin önlenmesi, düzensiz göçle mücadele, uyuşturucu ve kaçakçılığın önlenmesi, suçluların yakalanması konusunda 7 gün 24 saat esasıyla görev yapan jandarma ekipleri, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak bölgenin huzur ve güvenliği için çaba gösteriyor. Yüksek tepelerde, derin vadilerde, kayalık alanlarda olumsuz hava koşullarına rağmen görevlerini aksatmayan jandarma timleri, teknolojinin de her türlü imkanını kullanıyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum