İşte Türkiye’nin ‘en zengin’ kadınları;

İşte Türkiye’nin ‘en zengin’ kadınları

Türkiye'de milyar dolarlık servete sahip 10 kadın bulunurken, bunların 5'i Sabancı, 2'si Koç, 2'si Doğuş ve 1'i de Yıldız ailesine mensup....

Son yıllarda istikrarlı ekonomisiyle dikkatleri üzerine çeken Türkiye'de de kadınlar iş dünyasında aktif rol oynuyor. Ülkenin önde gelen holdingleri, büyük şirketleri ve milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan bankalar kadınlar tarafından yönetiliyor. Türkiye'de milyar dolarlık servete sahip 10 kadın bulunurken, bunların 5'i Sabancı, 2'si Koç, 2'si Doğuş ve 1'i de Yıldız ailesine mensup.


EN ZENGİN KADIN KOÇ'TAN

Forbes listesine göre, Türkiye'nin en zenginleri sıralamasında ikinci sırada yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, 3,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin de en zengin kadını konumunda bulunuyor.

Koç Holding'den Türkiye'nin en zengin kadınları arasına giriş yapan bir başka isim de Suna Kıraç. Kıraç, 2,6 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 9'uncu kişisi olurken, en zengin kadınlar arasından da 3'üncü sırada yer alıyor.

SABANCI, MİLYARDER KADINLAR ŞİRKETİ

Türkiye'nin güçlü kuruluşlarından Sabancı Holding de şirket yönetimindeki kadın ağırlığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Forbes listesine göre, şirketin yeni nesil yöneticilerinden Serra Sabancı ve Suzan Sabancı Dinçer 1,3'er milyar dolarlık servetleriyle Türkiye'nin en zengin 22'nci kişileri olarak karşımıza çıkıyor. Bu ikili Türkiye'nin en zengin kadınları arasında ise 5'inci sırayı paylaşıyor.

Sabancı ailesinin zengin kadınları bununla sınırlı değil. Çiğdem Sabancı Bilen 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin kadınları arasında 7'nci sırada bulunurken, yine aynı aileden Dilek Sabancı ve Sevil Sabancı da 1'er milyar dolarlık servetleriyle 8'inci sırada yer alıyor.


ŞAHENKLER DE LİSTEDE ÜST SIRALARDA

Forbes listesine göre, 3,4 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini Ferit Şahenk'in eşi Filiz Şahenk de büyük bir servete sahip. Filiz Şahenk, 3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ikinci kadını unvanını taşıyor. Şahenk ayrıca bu rakamlarla Türkiye'nin en zengin 5'inci ismi olarak da karşımıza çıkıyor.

Şahenk ailesinin bir başka milyar dolarlık üyesi ise Ferit Şahenk'in annesi olan Deniz Şahenk. Türkiye'nin en zenginleri listesinde 1,7 milyar dolarla 13'üncü sırada yer alan Deniz Şahenk, Türkiye'nin en zengin kadınları sıralamasında ise 4'üncü sırada bulunuyor.

Serveti milyar doları aşan Türk kadınlar listesine girmeyi başaran bir başka isim de Yıldız ailesinden Ahsen Özokur. Özokur, 1,2 milyar dolarlık servetiyle, Türkiye'nin en zenginleri listesinde 29'uncu sırada yer alıyor. Özokur, Türkiye'nin en zengin kadınları listesinde ise 6'ncı sırada bulunuyor. 


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum