‘Aronya’ fidanları toprakla buluşuyor;

‘Aronya’ fidanları toprakla buluşuyor

“Köye Dönüş İçin Aronya Gibi Bir Nedenim Var" yenilik yayım projesi kapmasında, belirlenen çiftçilere demonstrasyon bahçe kurulumu için aronya fidanı dağıtımı gerçekleştirildi....

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca; tarımsal yeniliklerin çiftçiler başta olmak üzere hedef kitlelere ulaştırılıp benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla; Araştırma Enstitüleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin işbirliğinde, Yenilik Yayım Projeleri hazırlatılıp uygulanıyor. İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından “Köye Dönüş İçin Aronya Gibi Bir Nedenim Var" yenilik yayım projesi kapmasında, belirlenen çiftçilere demonstrasyon bahçe kurulumu için aronya fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan dağıtım etkinliğine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Proje Koordinatörleri Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop ve Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge, şube müdürleri, İl Müdürlüğü teknik personeli, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Tanrıkulu yaptığı konuşmada; “Ülkemizin coğrafi yapısı, zengin ve verimli bir tarımsal üretim için büyük avantajlar sunarken stratejik konumu da dünya tarımı için önemli bir köprü işlevi görmektedir. Tarım sektörüne yapılacak yatırımlar ülkemiz ekonomisi ve ihtiyaçlarının karşılanması bağlamında öncelik taşımaktadır. Hızlı adaptasyon ve düşük sıcaklıklara dayanıklı olan Aronya bitkisi ilimiz ve ülkemiz için alternatif bir ürün olacaktır" dedi.

Aronya fidanın dikim teknikleri hakkında yapılan kısa bir bilgilendirmeden sonra fidan dağıtımı yapılarak program sona erdi. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum