Kastamonu Mahmutbey Cami nerede? Mahmutbey Cami'ne nasıl gidilir?;

Kastamonu Mahmutbey Cami nerede? Mahmutbey Cami'ne nasıl gidilir?

Mahmutbey Cami'ne nasıl gidilir? Kastamonu Mahmutbey Cami nerede? soruların cevapları haberimizde...

Kastamonu Mahmutbey Camii, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı Kasaba Köyü'nde yer almaktadır . İl merkezine yaklaşık 15 km uzaklıktadır . Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan cami, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli camilerinden biri olarak kabul ediliyor . Caminin ahşap çatısı herhangi bir metal ve çivi kullanılmadan bindirme tekniği ile yapıldığı için Türkiye'de ender bulunan bir yapıdır . Caminin en dikkat çekici ve önemli unsurlarından biri Ankaralı ünlü ressam Nakkaş Mahmut'un eseridir .

Mahmutbey Cami nerede? nasıl gidilir?

Ziyaretçiler Mahmutbey Camii'ne ulaşmak için Kastamonu'nun Daday ilçesine gelip buradan Belde Köyü'ne gidebilir . Ulaşım seçenekleri olarak özel araçlar veya minibüsler mevcuttur. Ziyaretçiler ayrıca yerel halka sorarak veya çevrimiçi haritaları ve kılavuzları kullanarak camiye nasıl gidileceği hakkında daha fazla bilgi edinebilirler .

Ziyaretçiler Mahmutbey Camii'ni ziyaret ederken, Kastamonu ilindeki yakınlardaki diğer cazibe merkezlerini de keşfedebilirler. Cami, Candaroğulları Beyliği dönemine kadar uzanan tarihi bir mekan olup, içi güzel mimari detaylarla bezenmiştir .


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum