Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir? nerede okudu?;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir? nerede okudu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir? nerede okudu? kaç yaşında? tüm soruların cevapları haberimizde...

Vedat Işıkhan kimdir?

Vedat Işıkhan, 20 Ocak 1966'da Mardin Artuklu'da doğdu . İlköğrenimini İzmir'de tamamladı ve yükseköğrenimine Ankara'da devam etti . Işıkhan'ın akademik geçmişi çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politikalar, sosyal sorunlar, sosyal hizmet ve daha birçok alandadır . Hacettepe Üniversitesi'nde profesör olarak çalıştı ve sosyal politikalar ve sosyal hizmet ile ilgili konularda araştırmalar yaptı . Işıkhan'ın eğitim ve profesyonel geçmişi, onu şu anki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevine iyi hazırladı.

Işıkhan'ın siyasi kariyeri 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olarak başladı . 2007 ve 2011 seçimlerinde İzmir Milletvekili seçildi . Işıkhan, TBMM'de bulunduğu süre içinde Plan ve Bütçe Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Anayasa Komisyonu gibi çeşitli komisyonlarda görev yaptı . Bu komitelerdeki deneyimi, Türkiye'deki çalışma ve sosyal güvenlik konularına ilişkin derin bir anlayış kazanmasına yardımcı oldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum