Türkiye’de bir ilk…;

Türkiye’de bir ilk…

TWITTER’A KARŞI AÇILAN DAVADA MAĞDURLAR LEHİNE KARAR VERİLDİ...

Hukukçu Av. Cüneyd Altıparmak’ın girişimleriyle açılan davada, mahkeme Twitter’ı tazminata mahkum etti.

Bugüne kadar Türk yargısının verdiği kararları dikkate almaması nedeniyle eleştirilen Amerikan menşeili sosyal medya platformu Twitter hakkında verilen mahkumiyet kararı, bir ilk olma özelliği taşırken, bundan sonraki mağduriyetler için de emsal teşkil edecek.

Açılan dava sonrası mahkeme, kendi nitelemeleri ile davranan Twitter'in yükümlülükleri yerine getirmemesi ve nefret, ayrımcı ve hakaret içeren ifadeleri şikayet edilmesine rağmen kaldırmamasını hukuka aykırı kabul ederek, mağdurlar lehine tazminata hükmetti.

TWITTER, TÜRK YARGISINI DİKKATE ALMIYORDU

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Av. Cüneyd Altıparmak; “Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız bir davada karar verildi. Karar Türk hukuku ve sosyal medya kuralları karşılaşmasında önemli bir dönemeç. Twitter'ın yayın sorumluluğu noktasında tazminat ödemesine hükmedildi. Karar yeni ve henüz gerekçesi yazılmadı. Ancak karar Türkiye açısından bir ilk sayılabilir. Twitter'ın bilgi paylaşmama, resmi muhatap olmaktan kaçınma ve yayınları engellemekten imtina etmesi noktasında bu karar önemli. Zira sosyal medya platformları kendi kurallarına göre olayları değerlendiriyordu. Ve Türk yargısını dikkate almıyordu. Mahkeme, kendi nitelemeleri ile davranan Twitter'in yükümlülükleri yerine getirmemesi ve nefret, ayrımcı ve hakaret içeren ifadeleri şikayet edilmesine rağmen kaldırmamasını hukuka aykırı kabul ederek, mağdurlar lehine tazminata hükmetti” dedi. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum