Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz nerede okudu?;

Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz nerede okudu?

Cevdet Yılmaz nerede okudu? Cevdet Yılmaz kimdir?...

Cevdet Yılmaz kimdir?

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de dünyaya gelen Türk siyasetçidir. ABD'de Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde doktorasını tamamladı. Siyasi kariyerine AK Parti'de başlayan Yılmaz, 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Bingöl milletvekili olarak ilk kez TBMM'ye seçildi.

Yılmaz, 2011 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde yeniden seçilerek başarılı bir siyasi kariyere sahip oldu. DPT, Bingöl ve Diyarbakır MV'de bürokratlık, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Bakanlık ve Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Halen Yılmaz, Kasım 2020'den bu yana Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin saygın bir üyesidir ve Türk siyasetine önemli katkılarda bulunmuştur. Siyasi başarılarının yanı sıra iyi derecede İngilizce bilen Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır. Türk Hükümetindeki Kalkınma Bakanı görevini sürdürdü ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Bingöl milletvekili olarak meclise girdi. Genel olarak, Cevdet Yılmaz'ın siyasi kariyeri, kendini kamu hizmetine adaması ve Türk vatandaşlarının yaşamlarını iyileştirmeye olan bağlılığıyla ayırt edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum