İsmail Bey Külliyesi nerede? İsmail Bey Külliyesi adres tarifi;

İsmail Bey Külliyesi nerede? İsmail Bey Külliyesi adres tarifi

İsmail Bey Külliyesi, Kastamonu'nun merkezinde bulunan tarihi bir yer. Peki İsmail Bey Külliyesi nerede? İsmail Bey Külliyesi adres tarifi tüm detaylar haberimizde....

İsmail Bey Külliyesi, Kastamonu'nun merkezinde bulunan tarihi bir yerdir. Külliye, İsmail Bey Mahallesi'nde yer almaktadır. İçerisinde cami, türbe, medrese, han, hamam ve kütüphane gibi yapılar bulunmaktadır. Külliyenin harita üzerindeki konumu, İsmail Bey Külliyesi'nin adresi olarak İsmailbey Mahallesi, Kastamonu Merkez ilçesi olarak belirtilmektedir. Külliyenin içinde bulunan hamam, avlunun dışında ayrı bir arsa üzerinde yer almaktadır.

İsmail Bey Külliyesi'ne nasıl gidilir?

İsmail Bey Külliyesi'ne yol tarifi almak isteyenler için birkaç seçenek mevcuttur. Külliye'ye özel araçla gitmek isteyenler, İsmail Bey Mahallesi'ne doğru ilerlemeli ve polis karakolunun karşısında yer alan İsmail Bey Külliyesi'nin bulunduğu bölgeye ulaşmalıdır. Toplu taşıma kullanarak gitmek isteyenler ise, Kastamonu merkezden kalkan belediye otobüslerini kullanılıyor.

İsmail Bey Külliyesi, tarihi ve kültürel turizm açısından oldukça önemli bir yerdir. Candaroğulları Beyliği'nin oğlu hükümdarı İsmail Bey tarafından 1451 yılında inşa edilmiştir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum