Kazanan Türkiye olsun!;

Kazanan Türkiye olsun!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni üyeleri belirlenirken, Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirin anayasal çoğunluk olan yüzde 50+1 oyu alamaması nedeniyle seçimler ilk kez ikinci tura kaldı....

Vatandaşlar 14 Mayıs seçimlerinden 14 gün sonra yarın bir kez daha sandık başına giderek önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkemizi yönetecek Cumhurbaşkanını belirleyecek.

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçimlere sayılı saatler kalırken heyecan da büyüyor.

İlk turda gerçekleşen seçimlerde 51 ilde Erdoğan, 30 ilde ise Kılıçdaroğlu birinci çıkmıştı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan; 27 milyon 133 bin 837 oyla yüzde 49,52, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise; 24 milyon 594 bin 932 oyla yüzde 44,88 oy almıştı.

OĞAN; ERDOĞAN DEDİ

14 Mayıs seçimlerinde 2 milyon 831 bin 208 oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, yüzde 5,17 oy almış ve ikinci tur öncesinde de Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almıştı.

ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU DEDİ

ATA İttifakı’nın bir diğer mensubu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, ikinci tur öncesi Millet İttifakı’nı destekleyeceğini açıkladı.

İNCE; ORTADA KALDI

Uzun bir dönem CHP milletvekili olarak görev yapan, daha sonra CHP Genel Başkanlığı’na aday olan ve son olarak 2018 yılında gerçekleşen genel seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak sahada bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin kararı ise merakla bekleniyordu. 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyuran, bir süredir de rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören İnce, 28 Mayıs seçimleri öncesi sürpriz bir çıkış yaparak tarafsız kalma kararı aldı.

KASTAMONU ‘ERDOĞAN’ DEMİŞTİ

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Kastamonu’da ise Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, açık ara ilk sırada yer almıştı. 165 bin 570 oy alarak yüzde 65,45 oy oranına sahip olan Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 67 bin 390 oy almış ve yüzde 26,64 oy oranına sahip olmuştu.

28 Mayıs seçimlerinde oy verme işlemi yarın saat 08.00 itibariyle başlayacak ve 17.00’da sona erecek. Seçim sonuçlarının yarın saat 18.00’den itibaren açıklanması bekleniyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum