“Orman ve tarım teşkilatında kadro sorunu bitmiştir”;

“Orman ve tarım teşkilatında kadro sorunu bitmiştir”

Öz Orman-İş Sendikası Orman İşçileri Kadro Buluşması düzenlendi....

Öz Orman-İş Sendikası Orman İşçileri Kadro buluşması programında konuşma yapan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ,şu ifadelere yer verdi; "Bugün orman işçilerimizin sorunları giderilmiştir, yarında diğer işçilerimizin sorunları giderilecektir. Bu yüzden istikrarın var olabilmesi için devlette aradığımız sürekliliğin devamı için pazar günü gereken desteği Cumhurbaşkanımıza vereceğiz" dedi.

“ORMAN İŞÇİLERİ 1989 YILINDAN BERİ AYNI ÇİLELERİ ÇEKİYORDU”

İstikrarın devam ettiği bir ülkede kazanımların da art arda geleceğini dile getiren Öz Orman-İşGenel Başkanı Settar Aslan; “Bizler kadro mücadelesini verirken devlet kademelerinde oturmuş bir tecrübenin, talebimize hızlı cevap verebilen bir sistemin var olduğunu biliyorduk. Bu sebeple işçilerimizin hayali olan kadro talebini isterken hiçbir zaman hayal kırıklığı yaşayacağımızı düşünmedik. İşin özetinde ise bugün kadrolarına kavuşmuş liyakat ve tecrübeleriyle yeşil vatana katkı sunan işçilerimizin sevincine ortak oluyoruz. Hiç kimse lafı eğip bükmesin AK Parti hükümeti öncesinde orman işçilerimize yılın sadece 120 günü çalışma izni verildiğini, işçilerimizin hiçbir sağlık koşulundan yararlanmadığını o yılları yaşayan bütün işçilerimiz biliyor. ‘Dünya gelişiyor, yapılmak zorundaydı’ gibi sözler duyuyoruz. Orman işçileri 1989 yılından beri aynı çileleri çekiyordu. 1989 yılından 2002 yılına kadar gelişme göstermeyen ülkemiz bugün adeta sıçramış ve ‘devler ligine adayım’ demişse hakkı sahibine teslim etmek gerekir” dedi.



"BUGÜN ORMAN İŞÇİLERİMİZİN SORUNLARI GİDERİLMİŞTİR"

Kadro mücadelesine değinen Aslan; “Yaptığımız mücadelede başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Bilgin Orman işçilerinin durumunu bizlerden dinledikten sonra gerek duyulursa 11 ay 29 gün çalıştırılsınlar talimatını tekrar revize etmelerini istedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; ‘İşçilerimizi kelimeler arasına sıkıştırmayın, kelime oyunları ile hak ettikleri çalışma sürelerine engel olmayın, orman işçilerimizin kahramanlığını biliyor, ona göre de bu ülkenin yeşil vatanı için kendilerine minnettar olduğumuzu görüyorsunuz, bu yüzden gereken adil bir düzenleme ile gereken müjdeyi verelim’ talimatı vermişti. Bu müjdenin akabinde Rize meydanında da ÇAYKUR işçileri için aynı yaklaşımı sergilemişti. Bugün ortada duran tablo şudur; işçilerin durumuna hakim olan cumhurbaşkanımız, adım adım sorunların çözümü noktasında gerekli adımları atıyor.Bugün orman işçilerimizin sorunları giderilmiştir, yarında diğer işçilerimizin sorunları giderilecektir. Bu yüzden istikrarın var olabilmesi için devlette aradığımız sürekliliğin devamı için pazar günü gereken desteği Cumhurbaşkanımıza vereceğiz” diye konuştu.

“ORMAN VE TARIM TEŞKİLATINDA KADRO SORUNU BİTMİŞTİR”

Orman Genel Müdürlüğü’nün kadrolar için imzaya hazırlandığının altını çizen Aslan; “Orman işçilerimiz için temasımız sürüyor. Bir iki hafta içerisinde sonuçlanacağı yönünde bilgilendirmeler aldım. TİGEM ve 696 ya tabi işçilerin kadro düzenlemesinden ilk önce yararlanamadık. Bizim mücadelemiz sadece orman işçilerimiz için değildi, TİGEM ve 696‘ya tabi olan arkadaşlarımızın da bu haklardan yararlanmasını sağlamak için görüşmeler yaptık. Net anlamda size şunu diyebilirim; Cumhurbaşkanımızın olurları ile orman ve tarım teşkilatında kadro sorunu bitmiştir” ifadelerini kullandı. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum