Cumhurbaşkanı Kastamonu'yu işaret etti;

Cumhurbaşkanı Kastamonu'yu işaret etti

Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündemden öne çıkan başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı Karadeniz’deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz’e de kaydırmış olduk. Özellikle Ordu ve Kastamonu açıklarında yoğun sondajlarımız var” dedi....

Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündemden öne çıkan başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı Karadeniz’deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz’e de kaydırmış olduk. Özellikle Ordu ve Kastamonu açıklarında yoğun sondajlarımız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni petrol müjdeleri var mı?” sorusunu “Yakın” diyerek cevapladı.

"1 YIL BOYU MUTFAKTA DOĞAL GAZI ÜCRETSİZ VERECEĞİZ"

Keşfin ardından doğal gazı ilk ay ücretsiz yaptıklarını anımsatan Erdoğan, “Ama yıl boyu da inşallah, 1 yıl boyu mutfakta biz yüzde 25 gibi bunlara özellikle yıl sonuna kadar bunu ücretsiz vereceğiz. Bunu da ‘Cumhurbaşkanının hediyesidir.’ diye de altına bir not düştü arkadaşlar. Böyle devam edecek.” dedi.

"ŞU AN GÜNLÜK YURT İÇİ PETROL ÜRETİMİ 80 BİN VARİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün gayelerinin ülkenin zenginliğini milletle paylaşmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:“Vatandaşlarımızın gelirini, hayat kalitelerini daha da arttırmak. Şimdi Batı Karadeniz’deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz’e de böylece kaydırmış olduk. Özellikle Ordu ve Kastamonu açıklarında yoğun sondajlarımız var. Ordu tamam. Petrol keşfi konusunda da Gabar’da Şehit Esma Çevik Sahamızın keşfiyle arama ve sondaj çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ve bu sahaya yakın bir bölgede Türkiye tarihinin en büyük keşfini yaptık. Bu sahamıza da Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın adını verdik. Burada yeni sondajlarla birlikte, ‘bakın burası çok önemli’ günlük 100 bin varil petrol üreteceğiz. Bu muhteşem bir zenginlik. Türkiye’nin şu an günlük yurt içi petrol üretimi 80 bin varil. Şimdi bunu düşünün, 100 bine. Ve bunun yaklaşık 1,5 katını sadece bir sahadan karşılayacağız. Bugün petrol aradığımız bu dağlarda zamanında teröristler kol geziyordu. Ve bunlar sebebiyle buralarda bu tür çalışmalar yapılamıyordu”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum