Sara Hastalığı Nedir? Sara Hastalığının Diğer Adı Nedir?;

Sara Hastalığı Nedir? Sara Hastalığının Diğer Adı Nedir?

Sara hastalığı olarak bilinen, durumu ciddi kronik solunum hastalıklarından biri olan hastalıktır. Sara hastalığının kökeni tam olarak tam bilinmemektedir ancak genetik, çevresel, veya bulaşmış faaliyetlerle ilişkili olması muhtemeldir. Sara Hastalığı Nedir? Sara Hastalığının Diğer Adı Nedir? tüm soruların cevabı haberimizde...

Sara hastalığı olarak bilinen, durumu ciddi kronik solunum hastalıklarından biri olan hastalıktır. Sara hastalığının kökeni tam olarak tam bilinmemektedir ancak genetik, çevresel, veya bulaşmış faaliyetlerle ilişkili olması muhtemeldir.


Sara Hastalığı Nedir?

Sara hastalığı, sinir sisteminde beyin hücresinin arasındaki aktiviteyi etkileyen kalıtsal bir hastalıktır. Genellikle kısa süreli, arka arkaya gelen beyin elektriksel bozuklukları olarak tanımlanır. Bu ani beyin elektriksel arızasından dolayı, hastalar çevresel ve sosyal faktörlerden etkilenen ani kas kasılmaları, konuşma bozuklukları, duyu bozuklukları ile sınırlı olarak çeşitli semptomlar gösterebilirler.

Sara Hastalığının Diğer Adı Nedir?

Sara hastalığı, diğer adıyla epilepsi olarak da bilinir. Epilepsi, akıl ve duygusal fonksiyonların normal düzeyinde olmadığı ani arızalara verilen isimdir. Bu arızalar, geleneksel olarak kuvvetli kas kasılmaları, miyoklonik kas kasılmaları, çevre uyarılarına yanıt verme gecikmesi, veya aniden çarpıntı ve tiklerle başlayabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum