Dünyanın en iyi kalecisi kimdir ? Dünyanın en iyi kalecisi sıralaması nedir ?;

Dünyanın en iyi kalecisi kimdir ? Dünyanın en iyi kalecisi sıralaması nedir ?

Futbolda kaleci pozisyonu, dünya çapındaki takımların en çok özen gösterdiği pozisyonlardan biridir. Kalecinin başarısı, takımın da başarısını doğrudan etkiler. Her bir kaleci, tamamen benzersiz bir yaklaşım ile maça çıkarlar. Bu, takımlara kaleci aramak için çeşitli avantajlar tanır....

İyi bir kaleci, takımın moralini yüksek tutmak ve oyuncularına önderlik etmek için teknik ve taktiksel bir bilgi seti ile donatılmalıdır. Tüm bunlar, her kalecinin kendi özgün ve benzersiz becerileri tarafından desteklenir. Bugün, dünyadaki bazı kaleciler özellikle kalite standartlarını yükseltmeyi başarmışlardır. Biz de, dünyanın en iyi kalecisi kimdir ? ve hangileri üst sıralarda zirvede durmaktadır? sorusunu yanıtlamayı hedefleyerek, şu anki sahada dünya çapında en iyi kaleciler listesini inceliyoruz.

Dünyanın En İyi 10 Kalecisi

10. Emiliano Martinez (Aston Villa)

Damián Emiliano Martínez Romero veya lakabıyla Dibu, Premier Lig takımı Aston Villa'da ve Arjantin millî takımı'nda kaleci pozisyonunda görev yapan Arjantinli profesyonel futbolcudur.

9. Andre Onana (Inter Milan)

André Onana, kaleci pozisyonunda görev yapan Kamerunlu futbolcudur. Inter'de forma giymektedir.

8. Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain)

Gianluigi Donnarumma, kaleci mevkiinde oynayan İtalyan millî futbolcudur. Fransa Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain forması giymektedir. Milan forması giymekteyken 16 yaşında Chievo karşısında sahaya çıkarak, Serie A'da forma giyen en genç kaleci olmuştur.

7. Manuel Neuer (Bayern Münih)

Manuel Neuer Bayern Münih'te oynayan Alman kaleci.

6. Yann Sommer (Bayern Münih)

Yann Sommer, İsviçreli millî futbolcudur. Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'de kaleci olarak forma giymektedir.

5. Ederson (Manchester City)

Ederson Santana de Moraes, Brezilyalı millî futbolcudur. İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City'de oynamaktadır.

4. Nick Pope (Newcastle United)

Nicholas David Pope, Premier League ekibi Newcastle United'da forma giyen İngiliz millî kaleci. Pope kariyerine Ipswich Town altyapısında başladı. 16 yaşında Bury Town'a transfer oldu. 2011 Mayıs'ında Charlton Athletic'a transfer oldu. Burnley ekibine ise 2016 Temmuz'unda transfer oldu.

3. Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona)

Marc-André ter Stegen, Alman millî futbolcudur. Kaleci pozisyonunda oynayan oyuncu, La Liga ekiplerinden Barcelona'da forma giymektedir.

2. Thibaut Courtois (Real Madrid)

Thibaut Nicolas Marc Courtois, Belçikalı millî kaleci. La Liga ekiplerinden Real Madrid'de forma giymektedir.

1. Alisson (Liverpool)

Alisson Ramses Becker, Premier League ekiplerinden Liverpool takımında kaleci olarak forma giyen Brezilyalı futbolcudur.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum