Tüm zamanların tartışmasız en iyi 6 yabancı komedi filmi;

Tüm zamanların tartışmasız en iyi 6 yabancı komedi filmi

Bu komediler kesinlikle ruhunuzu dinlendirecek ve onlarca yıldır zamanın sınavından geçmiştir....

Bazı film türlerinin diğerlerinden daha zor olduğuna inanan pek çok insan var. Elbette, harika bir savaş filminin muazzam bir bütçesi vardır ve hem izleyicisini heyecanlandırmalı hem de onları düşündürmelidir ve harika aksiyon filmleri , yaratıcı ve cüretkar hissettiren karmaşık gösterileri koordine etmelidir, ancak çivilenmesinden daha zor bir tür olmayabilir.

Harika bir komedi ruhunuzu yatıştırabilir, ancak harika komedi, zamana meydan okuyan ve yazıldıktan onlarca yıl sonra hala komik olan türden şakalar yazmak demektir. Komedi sürekli değiştiği için bu neredeyse imkansız olabilir. Elbette bu, pek çok harika komedi filmi olmadığı anlamına gelmez, ancak bu listedeki filmler, paketin üzerinde yükselenlerdir. Şakaları kalıcıdır ve ne zaman yayınlanırsa yayınlansınlar, onları her açtığınızda onları izlemekten keyif alacaksınız.


Operada Bir Gece (1935)

 “Bir kadını yemeğe davet ettiğimde yüzüme bakmasını beklerim. Ödemesi gereken bedel bu.” Üç tartışmasız komedi ikonunun yer aldığı bir klasikle başlayalım. Bir vodvil topluluğu olarak ün kazanan gerçek bir aile olan Marx Brothers, bir dizi gürültülü komedi filmiyle Hollywood'u kasıp kavurdu. Operada Bir Gecehızlı kelime oyunları, ustaca hakaretler ve müstehcen kinayelerle dolu, ancak Hollywood'da henüz gerçek kurallar olmadığı için paçayı sıyırıyorlar. Bu filmde Groucho Marx, zengin bir opera yatırımcısının sinsi işletme müdürü Otis B. Driftwood'u canlandırırken, Chico ve Harpo Marx kardeşler, ünlü bir kadınla aşk üçgeninin diğer tarafında olan mütevazı bir arka plan şarkıcısının beceriksiz yardımcılarını oynuyor. tenor. Hepsi, İtalya'dan New York'a giden bir buharlı gemide, kaçırma olaylarının ortaya çıktığı yerde sona erer. Bu filmdeki konu olay örgüsünden çok, kardeşleri yürek burkan bir durumdan diğerine taşıyan çılgınca gidişattır. Marx Kardeşler bu filmde ne kadar muhteşem olsalar da, heteroseksüel kadınları Margaret Dumont olmadan onların çılgın maskaralıkları bu kadar komik olmazdı.

Blues Kardeşler (1980)

 “Chicago'ya 106 mil, dolu bir benzin depomuz, yarım paket sigaramız var, hava karanlık ve güneş gözlüğü takıyoruz. … Vur ona." Bu film, Saturday Night Live'ın kurucu efsaneleri John Belushi ve Dan Aykroyd'u en iyi komedi yıllarında sergiliyor. Emekli müzisyen Jake Blues olarak Belushi, bu filmde çoğu oyuncunun üç perdede toplayamayacağı kadar çok şey söylüyor. Onu Aykroyd'un Elwood Blues'uyla eşleştirin, sinematik ve komedi altınınız olsun. Özünde, bu film Jake ve Elwood'un gruplarını yeniden bir araya getirme arayışı hakkındadır, ancak her sekans kendi şapşal fiziksel komedi ve jilet kadar ince sunumun kendi karışımını içerir. Bu yetmezmiş gibi The Blues Brothers1970'lerin sonlarından ünlülerin yoklaması, her kamera hücresi oyuncusu aksiyondan bir parça alma şansının tadını çıkarıyor.

Harry Sally ile Tanışınca... (1989)

Tüm zamanların kesin romantik komedilerinden biri olan Harry Sally ile Tanışınca  , bu günlerde filmlerden pek sık çıkmayan türden ölümsüz replikler içeriyor. Film, aralarında bir kıvılcım olan ve sonunda birbirlerinin kollarına düşen iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Billy Crystal hiç bu kadar iyi olmamıştı ve bu film, Meg Ryan'ın türe tamamen hakim olduğu on yılı başlattı. Nora Ephron, sonraki yıllarda birkaç klasik romantik komedi daha çekmeye devam etti, ancak bu her zaman onun en iyisi olabilir. 

Monty Python ve Kutsal Kâse (1975)
Monty Python and the Holy Grail'de, kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar.
Terry Gilliam zihninin en yüce örneklerinden biri olan ve tüm zamanların en komik ekiplerinden biri olan Monty Pyton ekibinin kutsal kaseyi arama yolculukları sinema tarihinin en komik filmlerinden biri olarak addediliyor.

Tommy Boy (1995)

Bu listeye koymak için tek bir Chris Farley filmi seçmek kolay olmadı . 1990'ların ödüllü mezunu Saturday Night Live , pek çok harika dost komedisi yaptı, ancak bu, hepsinin en sevimlisi olmalı. İçinde, yeni üniversite mezunu Tommy Callahan, David Spade'in canlandırdığı alaycı bir sekreterin küçük bir rehberliğiyle, babasının yerine geçerek aile şirketini kurtarması gerektiğini bulmak için eve döner. 1967 Plymouth Belvedere GTX'te ciddi hasar olmasının yanı sıra, ülke çapında bir seyahatin değerinde komik maskaralıklar ortaya çıkıyor. Farley ve Spade'in çılgın düşman ilişkisi hiç bu kadar keskin olmamıştı - tıpkı 20. yüzyılın sonlarında Laurel ve Hardy gibi, ikisi birlikte çalışmak için doğmuş. Bu filmi ilk kez izlemeniz ve gülmekten ölmemeniz için sizi cesaretlendiriyoruz.

Aptal ve Avanak (1994)

Herhangi bir oyuncunun büyük koşularından biri sırasında çekildi ve tamamlandı; Jim Carrey, sadece doğru olanı yapmak isteyen iki iyi niyetli embesil olarak kesinlikle gülünç bir performans çiftinde Jeff Daniels tarafından birleştirildi. Lloyd (Carrey), havaalanına arabayla gittiği bir kadının geride bıraktığı bir evrak çantasını yakaladığında, o ve arkadaşı Harry (Daniels), onun kalbini kazanmak ve evrak çantasını geri vermek umuduyla ülkenin ortasında gereksiz yere zorlu bir yolculuğa çıkarlar. macera ancak söz konusu bagajın içindekileri keşfettiklerinde tırmanır. Bu film, en iyi Jim Carrey filmleri listesinde oldukça üst sıralarda yer aldı ve bunun iyi bir nedeni var.


















Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum