" Kaybedeni olmayan bir yarışma";

" Kaybedeni olmayan bir yarışma"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri arası “Genç Muhafızlar Hafızlık” Bölge Finali dün Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, STK Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı....

Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Şube Müdürü Mehmet Güven burada yaptığı konuşmasında; " Kaybedeni olmayan bir yarışmadasınız. Allah’ın katında kazanan hiçbir yerde kaybetmez. Bu yarışmayı ömrünüz boyunca hatırlayacaksınız. Hafızlık makamına ulaşan gençlerimizin inşallah bundan sonra da akıbetleri güzel olur" ifadelerine yer verdi.

GÜVEN; "KAYBEDENİ OLMAYAN BİR YARIŞMADASINIZ"

Yarışma öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Şube Müdürü Mehmet Güven; “1985 yılından 2023 yılına kadar yaklaşık 40 yıllık bir mazisi olan bir yarışmayı gerçekleştiriyoruz. İmam Hatip okullarımız kainatın ayetleri ile Rabbimizin ayetlerini aynı çatı altında buluşturan kurumlar olarak yaklaşık 110 yıldır, milletimizin duaları ve teveccühleriyle büyüyen bir çınardır. Bu gençlerin yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Hafızlık meşakkatli ama bir o kadar da sevgiyle yapılacak, Allah’ın kelamını gönlüne nakşedecek, kulların ulvi bir vazifesidir. Hafız yetiştirmek bir sarraf ustalığı ister. Altının ayarını kaçırırsanız, o heba ederseniz. Fakat onu usta bir işçilik ile işlerseniz, karşınıza Kur’an-ı yaşayan, yürüyen bir Kur’an olan güzel bir mücevher ortaya çıkar. Efendimiz’in (S.A.V.) ifadesiyle ümmetin en şereflisiniz. Ümmetin en şereflisi olmaya layık bir hayat yaşamamız gerekir. Bu düsturla hareket etmemiz gerekir. Hafız oldunuz, hafız olarak yaşayın ve hafız olarak hepimizi inşallah son nefesimizi verelim. Rabbim bu kardeşlerimizi bu güzel yoldan ayırmasın. Bugün sizleri yarıştırmayacağız. Kaybedeni olmayan bir yarışmadasınız. Allah’ın katında kazanan hiçbir yerde kaybetmez. Bu yarışmayı ömrünüz boyunca hatırlayacaksınız. Hafızlık makamına ulaşan gençlerimizin inşallah bundan sonra da akıbetleri güzel olur. Din Öğretim Genel Müdürlüğü olarak hem İmam Hatip Okullarında hem de hafızlıklarını koruma noktasında destek olmaya devam ediyoruz” dedi.



BAHÇACIOĞLU; “HAFIZLIK TOPLUMUMUZUN DEĞER VERDİĞİ BİR UNVANDIR”

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, katılımcıları selamlayarak; “Hafızlık, Asr-ı Saadet'ten başlayarak süregelen ve toplumumuzun ayrıca değer verdiği bir unvandır. Kur'an-ı Kerim'i hidayet kaynağı ve rehber kabul eden Müminler, onu hem satırlarda hem de hafızalarda korumuşlardır. Peygamberimizin Kur'an’ın öğretilmesine ve ezberlenmesine teşvik eden hadis-i şerifleri, hafızlığa verilen önemin bir göstergesi olmuştur. Böylece Yüce Kitabımızı genç yaşlardan itibaren öğrenmek ve ezberlemek kıymetli bir hâl almıştır. Kur'an-ı Kerim'in tamamının ezberlenmesi ile gerçekleşen hafızlık süreci muhakkak ki emek isteyen bir süreçtir. Ancak milletimiz bu zorlu süreçte evlatlarımıza maddi ve manevi her yönden desteğini esirgemeyerek hafızlarımızı her zaman el üstünde tutmuş, deyim yerindeyse onları başköşeye koymuştur. Buna karşılık hafızlarımız da Kur'an ahlakını hayatlarında uygulamaya ayrıca özen göstermişlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Hafızlık Proje okullarıyla milletimizin Hafızlık kurumuna olan hassasiyeti göz önünde bulundurulmuş ve gençlerimize örgün eğitimle birlikte hafızlık yapabilme imkânı sunulmuştur. Bu sayede birçok gencimiz Hafızlık eğitimini bu okullarımızda tamamlayarak mezun olmuştur” ifadelerini kullandı.

BÖLGE 1’İNCİSİ ANKARA’DAN

Konuşmaların ardından bölge finaline katılan 13 hafız Kur’an-ı Kerim tilavetlerini gerçekleştirdiler. Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından Genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Finali’nin kazananı Ankara Sincan Erkan Volkan Yiğit İmam-Hatip Lisesi’nden Mustafa Salih Avcı oldu. Yarışmanın 2’ncisi Çankırı Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İmran Abdülsamed, 3’üncüsü Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Selim Bal oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum