Bu projeyle, hiç bir çocuk üzülmeyecek!;

Bu projeyle, hiç bir çocuk üzülmeyecek!

Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği (KÖÖGDER) tarafından, zeka seviyesi normal veya normal üstü olan çocukların okuma yazma ve matematik alanında akranlarına kıyasla güçlük yaşaması durumunu en aza indirgemek amacıyla “Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet” Projesi başlatıldı. Proje detaylarını anlatmak amacıyla Nihavend Konağı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ve Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu....

BAHÇACIOĞLU: “ÇOCUKLARIMIZIN OKUMA VE YAZMADA EKSTRA DESTEĞE İHTİYACI VAR”

Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; “Özgül öğrenme güçlüğü; zeka seviyesi normal veya normal üstü olan çocuklarımızın okuma yazma ve matematik alanında akranlarına kıyasla güçlük yaşaması durumudur. Tanımdan da anlaşılacağı üzere çocuklarımızın okuma ve yazmada ekstra desteğe ihtiyacı var. Ayrıca çocuklarımız akranlarından geri kaldıkları için özgüven kaybı yaşıyorlar. Bu durumdan ailelerimiz de olumsuz şekilde etkileniyorlar. Bunları göz önüne alarak hazırladığımız “Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet Projesi” 7 ay önce İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla İlişkiler İl Müdürlüğümüzce kabul edildi. Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Rehberlik Araştırma Merkezi proje paydaşlarımızdır. Bu süreç içerisinde Kastamonu merkezde tanılı ilkokul öğrenci grubumuza yönelik okuma ve matematik atölyelerimizi başlattık. Kastamonu Özel Eğitim Bölüm Başkanı Esra Ketenoğlu Kayabaşı gözetiminde 12 özel eğitim öğretmenimiz disleksi ve diskalkulü eğitimi aldılar. Şu anda 41 öğrencimizin eğitimleri Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarımızda devam ediyor. Kastamonu merkezde tanılı ortaokul öğrenci grubumuza yönelik resim, müzik ve spor alanında yetenek taramalarını gerçekleştirdik. Güzel Sanatlar lisemizin katkılarıyla müzik ve resim yetenek taramalarımızı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla spor taramamızı gerçekleştirdik. 5 öğrencimiz müzik, 10 öğrencimiz resim, 8 öğrencimiz spor ve 9 öğrencimiz akıl ve zeka oyunları eğitimi alıyor. Kastamonu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle aile eğitimlerini bu ay içinde tamamlayacağız. İlimizdeki en kapsamlı çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Burada en önemli kısım, çocuklar anasınıfı seviyesine geldikleri zaman veli bu durumları fark edemeyebiliyor. Bizler bunun için öğrencileri tanıyoruz. Alanında uzman kişiler tarafından il genelindeki bütün öğretmenlerimizi, hem okul öncesi hem ilkokul hatta ortaokul kademesinden de eğitim verdirdik. Bunun neticesinde bu çalışma başladı. Yine paydaşlarımızın katkılarıyla projemizi gerçekleştirdik.  Valimizin de çok büyük destekleri oldu” dedi.

DEMİR: “ÖNEMLİ OLAN İHTİYACI OLAN ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ SUNABİLMEK”

KÖÖGDER Başkanı Hüseyin Demir ise, okullarda yaptıkları çalışmalar sonrasında disleksi tespit edilen çocukların eğitim ile desteklenebilirse çocukların akranları seviyesine ulaşabileceklerini belirterek şunları kaydetti; “Önemli olan ihtiyacı olan çocuklara eğitim desteği sunabilmek. Burada bizlerin en büyük amacı okuma da ve matematikte güçlük çektiği için bu alanda çocuklarımızı destekleyerek akranları seviyesine çıkartmak istiyoruz. Aynı zamanda özgüven kazanmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak istiyoruz. Burada yetenek tespitlerindeki amacımız buydu. Çünkü çocuğumuz herhangi bir alanda başarılı olduğu zaman özgüveni gelişiyor ve eğitime olan ilgisi artıyor. Bizlerde bu çocuklarımızı içimize almak istiyoruz. Dışlanmamasını istiyoruz. Amacımız ve çalışmalarımız tamamen buna yönelik oluyor. Proje kapsamında; ilkokul grubumuzu matematik ve okuma alanında eğitimlerini destekleyerek akranları seviyesine çıkarmayı, ortaokul grubumuzun sosyal beceri edinimlerini, olumlu benlik algısı gelişimlerini, eğitim isteklerini artırmayı ve özgüven kazanmalarını sağlamayı, aile eğitimleri ile huzur ortamlarını teşkil etmeyi hedefliyoruz.”
Ayrıca “20 Mayıs 2023 cumartesi günü Barutçuoğlu AVM'de alanlarında eğitim alan Özgül öğrenme güçlüğü tanılı çocuklarımızın resim sergisi müzik dinletisi ve akıl zeka oyunları sunumları olacaktır” diyen Demir, tüm Kastamonu halkını programa davet etti.

ŞİMŞEK: “İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BU PROJEYİ SAHİPLENDİLER”

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek de; “Önemli gördüğümüz bir projede bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu projeyi sahiplendiler. Önemle takip ettiler. Bu projeden çok güzel sonuçlar alacağımıza eminiz. Buradaki çocuklarımızın bazı durumlarda okullarda takip edilebilmesi biraz daha önemli hale geliyor. Bu konuda derneğimiz proje sonrasında çalışmalarını devam ettirecek. Üniversitemiz, projeyi destekliyor ve güzel çalışmalar yapıyor. Bizim projelerimiz ilk etapta kısa süreli gibi gözükse de kurumlarımız projelere çok güzel işbirlikleriyle destek vererek devam ettiriyorlar. Sonrasında da proje tamamlandığında da geri dönüşler alıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın desteklenmesi ve güçlenmesi her anlamda çok çok önemli hale geldi. Kurumlarımızla olan işbirliklerinin artması bizleri ayrıca memnun etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum