2 bin liranın altındaki borçlar silinecek;

2 bin liranın altındaki borçlar silinecek

Vergi ve prim borcu ile idari para cezalarında yapılandırma başvurusunda süre daralıyor....

Mayıs ayının sonuna kadar başvuru yapanlar borçları, ceza ve faizlerinin yüzde 90’ı silinecek. 2 bin liranın altındaki borçlar da tamamen silinecek.

BAŞVURULAR 31 MAYIS’TA BİTİYOR

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7440 sayılı Kanun mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Başvurular 31 Mayıs tarihinde sona erecek.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Kanun kapsamında trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borçları, öğrenim ve katkı kredisi borçları, vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri yapılandırılabilecek. Köprü ve otoyol kaçak geçişleri yapılandırma kapsamında olacak.

BORCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN ;

İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz. Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.

YÜZDE 25 ORANINDA İNDİRİM

Daha önceki borç yapılandırmalarda 36 ay olan üst sınır bu kez 48 ay olacak. Süre uzayacak ama ödemesini kısa tutmak isteyene de önemli avantajlar sağlanacak. Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse zaten küçük oranlar uygulayarak hesaplanan yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek. Eğer yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Yasayla, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcun cezaları kaldırılacak.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum