Maaşlara yüzde 85 zam!;

Maaşlara yüzde 85 zam!

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin ardından 3.5 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisine de müjdeli haberi verdi....

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ücrette adaleti ve çalışma barışını korumakta kararlıyız. Kanuni düzenleme gerektirdiği için yeni yasama döneminde atacakları adımlardan birinin de birinci dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayan memurlara yönelik olacak. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız. Memurlarımız gönüllerini ferah tutsunlar, müsterih olsunlar. Bize güvenmeye, hükümetlerine inanmaya devam etsinler.”

EMEKLİ MAAŞI DA ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında 700 bini aşkın kamu işçisine refah payı dâhil yüzde 45 zam yapıldığını, en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin lira olduğunu açıkladı. Bunun yanında işçi primi ödemesi olmayan işçilere yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulaması getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı zamla birlikte en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan yüzde 85 zamla 22 bin liraya çıkacak.

ZAMLAR KADEMELİ OLARAK BELİRLENECEK

Memurlar, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı kadar ocak-temmuz dönemi olmak üzere yılda 2 kez zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam oranı söz konusu olacak. Yani daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek. Kıdem tazminatı tavanı 30 Haziran 2023'e kadar 19 bin 982 lira olurken, 1 Temmuz'da kıdem tazminatı tavanı artacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum