“Geleceğimiz adına büyük gelişme”;

“Geleceğimiz adına büyük gelişme”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Gabar ve Cudi'de 100 milyar dolarlık yeni bir petrol rezervi tespit edildiği müjdesini verdi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki mitingde Gabar'da 80 milyar dolarlık petrol rezervi bulunduğunun müjdesini vermişti. Yeni petrol rezervi müjdesi AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Gabar ve Cüdi'de toplam değeri 100 milyar dolar olan yeni petrol rezervi bulunduğunu söyledi.

Binali Yıldırım:

“Bir güzel haberi de sizin vasıtanızla paylaşmak isterim. Gabar'da ve Cudi'de 100 milyar dolarlık yeni bir rezerv tespit edildi. Kuyular açılmaya başlandı, bu da ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük bir gelişme bunu da belirtmek isterim."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği 80 milyar dolarlık petrol rezervi Suudi Arabistan petrolü kalitesinde olduğu açıklanmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar'da keşfedilen ve Aybüke Yalçın kuyusu ile işlenmeye başlanan petrolden günlük 100 bin varil üretim hedeflediklerini belirtmişti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum