Mesai saatleri düşüyor;

Mesai saatleri düşüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını cevapladı....

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bilgin, haftalık 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtirken, "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor" dedi.


HAFTALIK MESAİ SAATLERİ KISALIYOR MU?

Bilgin; “Biz her ailede bir kişiyi gelir sahibi yapacağız. Pilot uygulamaları başlattım. 1 yıl veya 6 ay eğitim süreci var. Hiç kimsenin çalışmadığı aile sayısı yüzde 10'un altında. Katılanlar ileri teknoloji eğitimi alıyorlar. Adı Üretim Sürecine Katılım Projesi. İngiltere'de çalışma süresinin azaltılmasıyla ilgili proje çalışmalar yapılıyor.  Ben de Türkiye'de belli sektörlerde yapılması gerektiğini emek verimliliğine göre yapılması gerektiğinden bahsettim. Projelerim olduğundan bahsettim. 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor. Ev hanımları emeklilikle ilgili çok mutlu oluyorlar. AK Parti gençler arasında birinci parti. Gençlerin taleplerini karşılayacak birçok projemiz var” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum