3 bin 9 yıla kadar hapis istendi;

3 bin 9 yıla kadar hapis istendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda, terör saldırısına ilişkin ilk etapta, toplam 51 şüpheliyi gözaltına aldı....

Bu şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken, 49'u 17 Kasım'da emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Görevlendirilen 29 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 49 şüpheliden Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17'si, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'kasten öldürmeye yardım' suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verildi.

İstanbul nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorgulanan, aralarında terörist Albashır'ın da bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

PATLAYICI MALZEMELERLE TÜRKİYE’YE GÖNDERİLMİŞLER

Savcılıkça genişletilen soruşturma kapsamında patlamayla bağlantısı olduğu tespit edilen 36 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında terör örgütü YPG/PYD'nin özel istihbarat elemanı olan sanıklar Ahlam Albashır ve Bilal Elhacmaos, örgüt tarafından özel eğitime tabi tutulup talimatlandırılarak patlayıcı malzeme eşliğinde Türkiye'ye gönderildiklerinin tespit edildiği belirtildi.

DAVA BUGÜN BAŞLIYOR

Müşteki olarak 123 kişinin yer aldığı iddianamede, sanıklardan Ahlam Albashır'ın 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar, 'tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme' ağırlaştırılmış müebbet, 'tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme' suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 99 kişiye karşı 'tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 1930 yıldan 2 bin 970 yıla kadar ve 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi' suçundan da 12 yıldan 24 yıla kadar olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1949 yıldan 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi.

İddianame, gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen davanın ilk duruşması bugün görülecek. Marmara Cezaevi'nin karşısındaki duruşma salonunda görülecek olan duruşmada, sanıklar hakim karşısına çıkarak, savunma yapacak. Davanın ilk duruşması, 3 gün sürecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum